Barista(s) Djordan Papilaya
Zetmethode AeroPress Inverted
Aantal kopjes 2
Tijd 1:45
8 april 2020 Door Sam 909 Views

Het AeroPress recept van Djordan Papilaya

Djordan Papilaya werkt als barista bij Coffee Company Beethoven, deze vestiging is sinds 2015 geopend in de Apollobuurt in Amsterdam (Zuid). Met een achtergrond als developer is Djordan naast barista ook actief als ondernemer met een eigen creatieve studio, check (binnenkort) ook mrdjordan.amsterdam.

In 2019 deed Djordan mee aan het Dutch Aeropress Championship met onderstaand recept. Leuk om te zien dat Djordan ook hier creatief is, door bijvoorbeeld grof gemalen en medium gemalen koffie te mixen en uiteindelijk de brew af te koelen in ijswater. Ben jij benieuwd hoe zijn AeroPress recept smaakt? Volg dan snel onderstaande stappen 👇

PS: Foto gemaakt door Jelle Maarten

Benodigdheden

  • 35 gram koffie
  • 230 gram water
  • IJswater
  • AeroPress
  • 1x Papieren filter
  • Weegschaal
  • Handmolen
  • Waterkoker
  • Serveerkan

Instructies

1
Mix 30 gram grof gemalen koffie met 5 gram medium gemalen koffie met elkaar.
2
Voeg de gemalen koffie toe aan de inverted AeroPress.
3
Spoel het papieren filter door met warm water.
4
[0:00 - 0:15] Voeg 150 gram water op 86ºC toe in 15 sec.
5
[0:15 - 1:15] Zet vlak voor 1:15 min. de filterdop erop en geef de AeroPress een draaiende swirl.
6
[1:15 - 1:45] Duw de overtollige lucht eruit, draai de AeroPress om op de serveerkan en druk langzaam door in 30 sec.
7
Verdun de brew met 80 gram water op 86ºC.
8
Koel de koffie terug naar 55ºC in ijswater en serveer in een voorverwarmde mok.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.