Dessert
2
15:00
14 december 2023 Door Sam 483 Views

Frozen pumpkin spice latte

Het is herfst en dat betekent dat we overal weer pompoen zien! En vooral: pumpkin spice. Laten die smaken nou perfect bij koffie passen. Deze frozen pumpkin spice latte is alleen niet echt iets om je deze herfst bij op te warmen, want hij is – juist ja – ijskoud. Maar dat maakt ‘m niet minder lekker, zeker met de Schuddebuikjes (ken je ze nog?!) en slagroom.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels ongebrande pecannoten
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 200 gram (biologische) pompoenstukjes (uit diepvries)
  • 2 espresso’s (liefst een zoete met tonen van karamel)
  • 1,5e eetlepel koek- en speculaaskruiden + voor de garnering
  • 400 milliliter (half)volle melk of plantaardige drink naar keuze
  • 2 porties slagroom (uit spuitbus)
  • 1 eetlepel Schuddebuikjes

Ook nodig

  • Blender
  • Koekenpan
  • 2 glazen
  • Snijpank + mes

Zo maak je het

1

Verhit een koekenpan. Rooster hierin de pecannoten met een eetlepel honing krokant. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Laat de pecannoten afkoelen op een bord en hak ze daarna grof.

2

Mix de bevroren pompoenstukjes met de overige honing, espresso’s, koek- en speculaaskruiden en melk in een blender. Blend door totdat je een gladde frozen latte hebt.

3

Verdeel de frozen pumpkin spice latte over 2 glazen. Spuit op elk glas een flinke toef slagroom en bestrooi die met Schuddebuikjes, pecannoten en extra koek- en speculaaskruiden.

Bron: magazine Boon Albert Heijn 2023

Deel dit recept

Andere recepten proberen?