Barista(s) Fleur Klemann
Zetmethode Flat White
Aantal kopjes 1
Tijd 2:00
8 februari 2021 Door Sam 335 Views

Flat White recept van Fleur Klemann

Fleur Klemann werkt in één van de mooiste panden van Eindhoven, namelijk in de oude gasfabriek. Dit gebouw is omgetoverd tot FIFTH waarbij vijf concepten in elkaar overlopen, waaronder een koffiebranderij. Ze is accountmanager bij Sprout Coffee Roasters en om het weekend zet ze heerlijke koffietjes achter de bar.

Bij Sprout Coffee Roasters hebben we nu een super lekkere nieuwe natural, de Beloya. Een natural koffie van het Beloya washing station uit het Kochere district in Ethiopië. Het is een super lekkere zoete koffie met veel strawberry en cream. Met melk is het net een aardbeien milkshake.

Benodigdheden

  • 20 gram natural koffie (Beloya van Sprout uit Ethiopië)
  • Espresso apparaat
  • Weegschaal
  • Doekje
  • Kopje
  • Melk
  • Milkjug

Instructies

1
Zet een korte dubbele espresso en gebruik 20 gram gemalen koffie.
2
Plaats de filterdrager in de machine en stop het shot bij een uiteindelijke dosering van 26 gram. Hierdoor komt de aciditeit meer naar boven. Shot tijd is bij mij dan rond de 25 seconden
3
Stoom de melk tot 55-60 graden. Niet te heet en perfecto voor mooie latte art.
4
Pour de melk en there you go! Maak een van je favoriete arts.
5
De combinatie van de aciditeit van het kortere shot en de melk zorgt voor een hele lekkere gebalanceerde flatty, waarbij je duidelijk de fruittonen eruit kan halen. Enjoy!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.