Espresso
1 kopje
2:00
Fleur Klemann
Door Sam 2549 Views

Flat White recept van Fleur Klemann

Fleur Klemann werkt in één van de mooiste panden van Eindhoven, namelijk in de oude gasfabriek. Dit gebouw is omgetoverd tot FIFTH waarbij vijf concepten in elkaar overlopen, waaronder een koffiebranderij. Ze is accountmanager bij Sprout Coffee Roasters en om het weekend zet ze heerlijke koffietjes achter de bar.

Bij Sprout Coffee Roasters hebben we nu een super lekkere nieuwe natural, de Beloya. Een natural koffie van het Beloya washing station uit het Kochere district in Ethiopië. Het is een super lekkere zoete koffie met veel strawberry en cream. Met melk is het net een aardbeien milkshake.

Ingrediënten

  • 20 gram natural koffie (Beloya van Sprout uit Ethiopië)
  • Melk

Ook nodig

  • Espresso apparaat
  • Weegschaal
  • Doekje
  • Kopje
  • Milkjug

Zo maak je het

1

Zet een korte dubbele espresso en gebruik 20 gram gemalen koffie.

2

Plaats de filterdrager in de machine en stop het shot bij een uiteindelijke dosering van 26 gram. Hierdoor komt de aciditeit meer naar boven. Shot tijd is bij mij dan rond de 25 seconden<i class=”far fa-info-circle tooltipster padding-left” title=”Note: op onze Slim jim hebben we 3 seconden pre infusion time”></i>

3

Stoom de melk tot 55-60 graden. Niet te heet en perfecto voor mooie latte art.

4

Pour de melk en there you go! Maak een van je favoriete arts.

5

De combinatie van de aciditeit van het kortere shot en de melk zorgt voor een hele lekkere gebalanceerde flatty, waarbij je duidelijk de fruittonen eruit kan halen. Enjoy!

Tip van Fleur
Tip van Fleur

“Een volle aanwezige espresso werkt super mooi in een Flat White, en blijft prima overeind in combinatie met de melk.”

Deel dit recept

Andere recepten proberen?