Zetmethode Espresso
Aantal kopjes 1
Tijd 1:00
Door Roald 354 Views

Espresso Tonic recept

De Espresso Tonic is toch wel een klassieker onder de ijskoffies. Al zie je de Espresso Tonic nog niet veel in Nederland, in het buitenland (met name Amerika) is dit drankje ontzettend hip op zomerse dagen. De Espresso Tonic voelt lekker fris en oppeppend en kan gewoon de hele dag gedronken worden. Er zit namelijk geen alcohol in.

De combinatie tussen espresso en tonic is eigenlijk perfect. De tonic is natuurlijk in de basis bitter, wat perfect matcht met de bittere smaak van koffie. Maar je kunt ontzettend veel varieren, omdat je verschillende tonic kunt gebruiken, maar ook verschillende soorten koffiebonen voor je espresso. Wij houden vooral van een lekkere fruitige koffie, bijvoorbeeld eentje uit Ethiopië. De fruitige zoetige tonen in de espresso brengen de Espresso Tonic dan perfect in balans. Uiteraard kun je zelf helemaal los gaan door hiernaast ook nog eens te variëren met “botanicals” zoals citrusvruchten en munt, maar ook jeneverbessen, kruidnagel, steranijs of lavendel. Wij gebruiken het liefst een sinaasappelschijfje of citroenschilletje.

PS: Heb jij een leuke variatie gemaakt? Laat het ons dan vooral weten! Dan voegen we jouw recept misschien wel toe 🙂

Benodigdheden

  • 100g ijsblokjes
  • 70ml tonic
  • 1 dubbele espresso

Instructies

1
Doe de ijsblokjes in een hoog glas.
2
Schenk de tonic erover.
3
Maak een dubbele espresso met jouw favoriete koffiebonen.
4
Schenk langzaam de dubbele espresso op de ijsblokjes zodat de koffie meteen afkoelt.
5
Roer of draai of doe niets (dat mag ook ;-) )
6
Maak de Espresso Tonic af met een sinaasappelschijfje of citroenschilletje.
7
Geniet van je verfrissende espresso tonic!

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.