Zin in een cocktail met koffie? Met koffie… Jazeker, met koffie! De espresso martini is de lekkerste after dinner cocktail én ontzettend leuk om te maken. Wij hebben bartender, Tess Posthumus, gevraagd of zij haar recept met ons wilt delen.
Tess Posthumus heeft een passie voor hospitality en cocktails. Zo opende ze in 2017 haar eerste eigen cocktailbar in Amsterdam en heeft ze een boek geschreven met meer dan 80 verschillende cocktailrecepten. De cocktailbar heet ‘Flying Dutchmen Cocktails‘ en het boek heet ‘Masterclass: Cocktails’.
Mocht je haar nu ergens van kennen, en je denkt ‘Waar ken ik haar toch van?’ Dat kan, ze is namelijk ‘s wereld beste vrouwelijke bartender🍸🙌
Espresso Martini – Klassieke manier
Maar goed, even terug naar de espresso martini. Een espresso martini bestaat uit drie ingrediënten: 30ml espresso, 45ml vodka en 45ml koffielikeur.
Espresso Martini – Zoetekauw
Ben je een zoetekauw? Dan kun je 10ml suikersiroop toevoegen en gebruik je 45ml vodka, 30ml espresso en 15ml koffielikeur.
Begin met het zetten van een espresso en laat deze afkoelen.
Vul de cocktailshaker met vodka, koffielikeur, espresso en ijsblokjes.
Shake, dry shake en schenk uit in een martini glas.
Garneer met drie koffiebonen.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.