0
IJskoffie
2
3 uur
9 maart 2022 Door Sam 1257 Views

Espresso granita dalgona

Zin in koffie, maar dan wel in een verfrissende vorm? Ga dan voor deze espresso-granita met dalgona. Dalgona heb je ongetwijfeld al heel regelmatig voorbij zien komen op Instagram of TikTok. Het is een soort romig, fluffy en glanzend koffieschuim dat vaak bovenop (ijs)koffie ligt.

Dit ziet er spectaculair uit, maar is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Net als de granita, oftewel crushed ice (of in dit geval: crushed frozen coffee). Het resultaat is een drankje dat je onmiddellijk in vakantiesferen brengt. En dat willen we eigenlijk altijd wel, toch?

Ingrediënten

  • 240 ml espresso
  • 2 eetlepels Nescafé Gold oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels koud water
  • Nougatine (als decoratie)

Ook nodig

  • IJsblokjesvorm
  • Keukenmachine
  • Mixer
  • Kom
  • 2 mooie glaasjes + lange lepels

Zo maak je het

1

Zet de espresso en laat afkoelen. Giet de afgekoelde espresso vervolgens in de ijsblokjesvorm en zet een aantal uur in de vriezer, totdat de koffie volledig bevroren is.

2

Ondertussen kun je de dalgona maken. Doe daarvoor de Nescafé Gold oploskoffie, suiker en het koude water in een kom en mix goed met de handmixer. Je weet dat het mengsel klaar is als het mooi glad is, een lichtbruine kleur heeft en met licht stijve pieken aan de mixerhaken blijft hangen.

3

Haal de ijsblokjesvorm uit de vriezer en druk de bevroren koffie uit de vormpjes. Zijn het langere staven? Hak ze dan in een paar stukken. Doe de koffie-ijsblokken in de keukenmachine en maal totdat je een granita hebt.

4

Schep de granita in de glazen die je hebt uitgekozen. Hier bovenop schep je 2 á 3 eetlepels van de dalgona. Strooi er tot slot wat nougatine overheen en serveer direct.

Deel dit recept

Andere recepten proberen?