Een sappige hamburger met alles erop en eraan: we eten het niet heel vaak, maar áls we het doen, dan pakken we goed uit. Bijvoorbeeld door een bijzondere en bizar lekkere saus te maken. Want eerlijk, een goede saus maakt een broodje hamburger pas écht af.
Deze espresso BBQ-saus is er zo eentje. Een klassieke BBQ-saus met een vleugje espresso – je weet niet wat je proeft. Past perfect bij een klassieke burger met gekaramelliseerde uienringen, cheddarkaas en augurk (en voor de liefhebbers: wat blauwaderkaas). Om je vingers bij af te likken, zeggen ze ook wel!
Mocht je de espresso nog niet gezet hebben, zet hem dan nu.
Snijd de knoflook en sjalot fijn. Verhit een scheutje olie in de pan. Bak hierin de fijngesneden knoflook en gesnipperde sjalot ongeveer twee minuten.
Voeg de paprikapoeder toe en bak de knoflook en sjalot nog ongeveer 1 minuut.
Voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren.
Blus het mengsel af met de espresso, sojasaus, appelciderazijn en ketchup. Laat ongeveer 10 minuten inkoken.
Breng tot slot op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.