0
Dessert
4
3:00
Door Sam 211 Views

Dubbele dalgona

Ooit van dalgona gehoord? Het is dat mooie fluffy, glanzende schuim dat je op je koffie kunt doen. Dat maakt van je koffie echt een plaatje. Niet voor niets zie je dalgona’s overal en nergens op TikTok. We gaven je ooit al het recept voor de espresso granita dalgona, echt een topper. Maar nu hebben we er weer eentje voor je: de dubbele dalgona. Dubbel zoveel dalgona en dubbel zo lekker dus!

Ingrediënten

  • 4 eetlepels oploskoffie
  • 5 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 lungo
  • 400 milliliter (half)volle melk
  • Ongeveer 10 ijsblokjes
  • Een halve theelepel kaneel

Ook nodig

  • Mixer
  • Melkopschuimer
  • 2 glazen

Zo maak je het

1

Mix de oploskoffie met de kristalsuiker en 3 eetlepels heet water. Gebruik hiervoor een mixer. Als het schuim superluchtig is en donkerbeige wordt, is het goed.

2

Zet de lungo en schuim de melk koud op. Verdeel de ijsblokjes over 2 glazen. Schenk hierover eerst de lungo en vervolgens de melk. Schep tot slot het beige schuim op de melk en bestrooi met wat kaneel.

Bron: magazine Boon Albert Heijn 2023

Deel dit recept

Andere recepten proberen?