Alsof je in een ontbijttentje in Parijs zit te eten, zo smaken deze crêpes met espresso-kersen. Het is het ideale ontbijt waarmee je je geliefde kunt verrassen. Zondagochtend met ontbijt op bed bijvoorbeeld, of juist op een doordeweekse dag. Liefde gaat uiteindelijk door de maag, toch? Serveer er een lekker koffietje bij en je scoort gegarandeerd punten!
Meng in een kom met een garde of mixer de bloem met de suiker, eieren en een scheut melk tot een glad beslag. Voeg een snuf zout toe en steeds een beetje van de rest van de melk. Schraap de randen regelmatig goed schoon, zodat je alles meeneemt in het beslag
Voeg de gesmolten boter toe. Zitten er toch nog klontjes in? Haal het beslag dan door een zeef.
Laat het beslag 1 uur afgedekt rusten.
Zeef de amarenekersen en vang de siroop op. Laat de siroop iets inkoken in een steelpannetje. Gebruik je geen amarenekersen, maar ‘normale’ kersen? Dan duurt het iets langer voordat de siroop is ingekookt.
Is de siroop ingekookt? Meng het dan met de koffie en voeg de kersen toe.
Roer de crème fraîche los.
Smelt wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep er wat van het beslag in. Draai de pan rond, zodat het beslag in een dunne laag kan uitvloeien.
Bak de crêpe ongeveer 2 minuten en keer ‘m dan om. Bak nog 1 minuut aan de andere kant en laat de crêpe dan op een bord glijden. Bak zo al het beslag op.
Serveer de crepes met de losgeroerde crème fraîche en de koffie-kersen.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.