Cocktails
1
2:30
Door Sam 65 Views

Cotton Candy Coffee

Wow! Hoe vet is deze Cotton Candy Coffee? Alsof-ie zo uit een Amerikaanse diner uit de 50’s komt. Maar helemaal Amerikaans is deze koffiespecial ook weer niet: kijk maar naar de stroopwafeltjes die je erop ziet liggen. Als je van deze gigantische ijskoffie met karamelsiroop, nougatine en suikerspin geen sugar rush krijgt, weten wij het ook niet meer.

Klaar? Serveer dan direct, dan is het drankje nog lekker koud en zakt de slagroom niet in. Dan rest jou alleen nog te genieten. En dat is niet zo moeilijk met zo’n lekkere koffiespecial als deze!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Monin Caramel siroop
  • IJsblokjes
  • 300 milliliter cold brew coffee*
  • Slagroom uit een spuitbus
  • 1 eetlepel nougatine
  • 1 (kleine) stroopwafel
  • 1 pluk witte suikerspin

Ook nodig

  • Glas

Zo maak je het

1

Verdeel 2 eetlepels karamelsiroop zigzaggend over de binnenkant van een glas.

2

Vul het glas met de ijsblokjes en schenk de cold brew coffee erbij.

*De koude koffie maak je door 125 gram grof gemalen koffie met 500 milliliter koud water te mengen, en dit mengsel 8 uur in de koelkast te laten staan. Schenk de koffie vervolgens door een filter en je bent klaar.

3

Garneer met een flinke toef slagroom en zigzag weer de karamelsiroop eroverheen.

4

Bestrooi met nougatine en versier met de stroopwafel en wat suikerspin.

Deel dit recept

Andere recepten proberen?

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.