Zijn er mensen op deze wereld die géén Nutella lusten? Wij vragen het ons serieus af. Voor iedereen die gek is op dit zoete broodbeleg hebben we een geweldig recept van Albert Heijn gevonden: chocolade-espresso-hazelnootspread. Lijkt dus een beetje op Nutella, maar dan met een koffiesmaakje erdoorheen. Supermakkelijk om te maken, en je hebt de komende tijd gegarandeerd iets lekkers op je brood!
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Pak een bakplaat en leg daar bakpapier op. Spreid de hazelnoten uit over de bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Schud halverwege een keer om. Laat de hazelnoten afkoelen als ze geroosterd zijn.
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Dat doe je door een grotere pan met water te vullen, een kleinere pan op de grotere pan te zetten en het water nét niet aan de kook te brengen. Te lastig? Je kunt chocolade ook smelten in de magnetron (800 Watt – steeds in 30 seconden, totdat de chocolade volledig gesmolten is).
Maal de hazelnoten in het kleine molentje van de keukenmachine tot een pasta. Schraap de randen steeds goed schoon, zodat je alles van het mengsel meeneemt in het molentje.
Als de hazelnoten fijngehakt zijn, voeg je de gesmolten chocolade, espresso en poedersuiker toe. Voeg naar smaak meer van de poedersuiker toe.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.