Cake & gebak
6 porties
3 uur en 20 minuten (inclusief 3 uur wachttijd)
Door Sam 143 Views

Cannoli met koffie

Wie wel eens in Italië komt, heeft ze ongetwijfeld al eens bij een bakkertje of ijswinkel zien liggen: cannoli. Deze opgerolde, krokante koekjes met ricottavulling zijn een van de populairste gerechten uit de Italiaanse (specifieker: Siciliaanse) keuken. Dat is niet zo gek, want ze zijn overheerlijk, veelzijdig én makkelijk te maken. Met dit recept zet je in een handomdraai cannoli’s met koffie-ricottavulling op tafel. En daarvoor hoef je het koekje niet eens zelf te bakken!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ricotta
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 1 kopje ristretto
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 kant-en-klare kleine cannoli

Ook nodig

  • Mixer
  • Spuitzak

Zo maak je het

1

Zet een kopje ristretto.

2

Meng de ristretto met de ricotta, mascarpone en vanillesuiker met de mixer flink door.

3

Laat het mengsel vervolgens 3 uur opstijven in de koelkast.

4

Doe de crème in de spuitzak en vul er de cannoli mee. Ze zijn nu klaar om gegeten te worden. Buon appetito!

Deel dit recept

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.