Dessert
2
5:00
14 december 2023 Door Sam 481 Views

Caffè alla nocciola

Het klinkt alsof je op vakantie bent in Italië: caffè alla nocciola. En ik kan je vertellen, zo smaakt deze hazelnootkoffie uit Napels ook! Tip: deze koffie is het lekkerst met koffiebonen met een pittig karakter. Kies dus voor een donker gebrande boon

Ingrediënten

  • 2 blokjes (10-15 gram) extra intense chocolade
  • 2 theelepels hazelnootpasta
  • Een scheut hazelnootsiroop + wat extra (bijvoorbeeld van het merk Monin)
  • 2 kopjes vers gezette espresso
  • 30 milliliter opgeschuimde melk
  • 25 gram ongezouten, fijngehakte hazelnoten

Ook nodig

  • 2 mokken
  • Eventueel mes om hazelnoten fijn te hakken

Zo maak je het

1

Verdeel de chocolade, hazelnootpasta en hazelnootsiroop over 2 mokken. Schenk hier de 2 espresso’s overheen.

2

Verdeel de opgeschuimde melk over het mengsel. Garneer het drankje met de fijngehakte hazelnoten en eventueel nog wat extra hazelnootsiroop.

Bron: magazine Boon Albert Heijn 2023

Deel dit recept

Andere recepten proberen?