0
Cocktails
Door Sam 754 Views

Barraquito

Wel eens op Tenerife geweest? Dan heb je het vast al een keer op (of in ieder geval op de kaart zien staan): de Barraquito. Deze cocktail heeft alles wat je wil: een heerlijke koffiesmaak, een romig laagje melkschuim, zoete Licor 43 en een fris limoentje. Droom je al weg? Een vliegticket naar Tenerife boeken hoeft gelukkig niet, want je maakt de Barraquito ook heel makkelijk zelf. Dit recept is hemels.

Ingrediënten

  • 240 ml espresso
  • 160 ml gecondenseerde melk
  • 400 ml volle melk of barista havermelk
  • 200 ml Licor 43
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 limoenen

Ook nodig

  • Melkopschuimer
  • 4 glazen
  • Lepel

Zo maak je het

1

Zet de espresso. Schuim ondertussen de melk op in een melkschuimer. Zet even apart.

2

Schep in elk glas 40 milliliter gecondenseerde melk.

3

Schenk 40 milliliter Licor 43 in elk glas, over de gecondenseerde melk.

4

Schep op elk gecondenseerde melk-Licor 43-mengsel wat van de opgeschuimde melk.

5

Pak een lepel en schenk de espresso over de bolle kant van de lepel in elk glas. Zo creëer je een mooi laagjeseffect.

6

Schep nog wat meer opgeschuimde melk in elk glas. Maak af met wat kaneelpoeder en een schijfje limoen.

Deel dit recept

Andere recepten proberen?