Move over, bananenpannenkoekjes. Wij hebben een nieuw recept gevonden waarvoor je ons ’s ochtends wakker mag maken: bananenijskoffie. Dit drankje heeft alles. De banaan maakt het lekker vullend, de koffie geeft je een kick en het ijs koelt je af tijdens warme dagen. Wat wil je nog meer?
Zet 50 milliliter espresso zoals je dat altijd doet.
Haal de schil van de banaan af en snijd hem daarna in kleine stukjes.
Stop de banaanpartjes met de melk en 6 ijsblokjes in de blender. Maal dit tot een zacht, glad mengsel.
Pak een glas en doe daar de rest van de (niet-gecrushte) ijsblokjes in. Schenk hier het bananen-melkmengsel overheen.
Giet tot slot je vers gezette espresso over het mengsel. Even roeren en slurpen maar.
Is dit jouw nieuwe ontbijtje deze zomer? Tip: een plakje koffie-bananenbrood smaakt er héérlijk bij.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.