IJskoffie
1
24u
Door Sam 38 Views

Afterdinner mocktail

Zin om je diner af te sluiten met een bijzonder drankje, maar dan zonder alcohol? Dan is deze Afterdinner mocktail uit magazine Boon van Albert Heijn perfect. Het geeft je precies die kick die je na je diner goed kunt gebruiken – als de afterdinnerdip inkickt – en bezorgt je de volgende dag géén kater. En het is ook nog eens lekker! Maken dus.

Ingrediënten

  • 30 gram grof gemalen koffie
  • IJsblokjes
  • 75 milliliter Alpro Barista Haver
  • 35 milliliter alcoholvrij alternatief voor spiced rum (bijvoorbeeld Lyre’s Spiced Cane alcoholvrij, verkrijgbaar bij Gall & Gall)

Ook nodig

  • French press
  • Longdrinkglas

Zo maak je het

1

Maak cold brew coffee. Dat doe je als volgt: roer de grof gemalen koffie met 0,5 liter water in een french press, zodat alle gemalen koffie nat is. Laat 8 tot 24 uur trekken op kamertemperatuur. Druk dan de zeef omlaag. (Bewaren? Dat kan tot maximaal 5 dagen in de koelkast).

2

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, 75 milliliter cold brew coffee, haverdrink en alcoholvrije rum. Roer goed door en serveer direct.

Deel dit recept

Andere recepten proberen?

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.