Dessert
4 personen
10:00
Door Roald 400 Views

Affogato Mocha

Wat is er beter dan koffie? Koffie met chocola natuurlijk! Als dit voor jou ook een goddelijke combinatie is, dan is de Affogato Mocha helemáál de hemel op aarde. Dit toetje is een variatie op de Affogato Classic. Het verschil is dat je voor een Affogato Mocha chocolade-ijs gebruikt in plaats van slagroomijs en een scheutje koffielikeur of -siroop toevoegt. Heel makkelijk om te maken, dus binnen enkele minuten op tafel. Wat wil je nog meer?

Zin in variatie? Bekijk dan ook deze affogato recepten:

Ingrediënten

  • 4 bolletjes chocolade-ijs
  • 4 kopjes vers gezette, sterke espresso
  • Scheutje koffielikeur of koffiesiroop (1 scheutje per glas)
  • Snufje cacaopoeder (1 snufje per glas)

Ook nodig

  • 4 mooie glazen
  • IJsbolletjesschep

Zo maak je het

1

Zet vier kopjes sterke espresso.

2

Schep ondertussen een bolletje chocolade-ijs in elk glas. Giet over elk bolletje een scheutje koffielikeur of, als je niet van alcohol houdt, koffiesiroop. Niet teveel, want het wordt al gauw te zoet.

3

Schenk over elk glas met ijs een espresso. Maak af met een snufje cacaopoeder en serveer direct.

Tip van Sám
Tip van Sám

Liever een klassieke Affogato? Check dan het recept voor een Affogato Classic.

Deel dit recept

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.