Affogato betekent in het Italiaans ‘verdronken’. Die vertaling wordt ineens duidelijk als je dit toetje voor je ziet: een bolletje slagroomijs overgoten met sterke espresso. Oftewel, ijs dat letterlijk verdrinkt in koffie. Het concept is simpel, maar goede ingrediënten zijn hier het grote geheim. Dwing jezelf dus om kwalitatief goed slagroomijs te kopen en een espresso van goede bonen te zetten. En, als je wilt (en het nog niet in huis had): haal Licor 43. Superlekkere toevoeging voor de liefhebbers.
Zin in variatie? Bekijk dan ook deze affogato recepten:
Zet de sterke espresso.
Pak de glazen en vul elk glas met een bolletje slagroomijs.
Schenk de espresso over het ijs heen. Maak eventueel af met een dot slagroom en wat eetbare decoratie.
Serveer de espresso apart van het glas met ijs. Zo kunnen je gasten zelf de koffie over het ijs schenken.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.