IJskoffie
4 personen
3:00
Door Sam 440 Views

Affogato Caramel

Karamelliefhebbers opgelet! Dit is een toetje dat je een keer geprobeerd móet hebben. Je vindt er maar liefst drie ingrediënten met karamel in terug: karamelijs, siroop (of likeur) met karamelsmaak en karamel fudge.

Bang dat het te zoet wordt hoef je niet te zijn, want de bittere espresso brengt de smaken perfect in balans. En ben je gek op de smaak karamel-zeezout? Voeg dan eens een heel klein snufje zeezout toe. You won’t regret it.

Zin in variatie? Bekijk dan ook deze affogato recepten:

Ingrediënten

  • 4 kopjes vers gezette, sterke espresso
  • 4 bolletjes karamelijs
  • Scheutje koffielikeur of koffiesiroop in karamelsmaak
  • Stuk karamel fudge

Ook nodig

  • IJsbolletjesmaker
  • 4 mooie glazen

Zo maak je het

1

Zet vier kopjes sterke espresso.

2

Vul ondertussen elk glas met een bolletje karamelijs. Giet vervolgens over elk bolletje een scheutje koffielikeur of -siroop met karamelsmaak. Pas op met de hoeveelheid; het kan al gauw te zoet worden.

3

Giet de espresso over het ijs heen. Maak af met wat kleine afgebroken stukjes karamel fudge. Enjoy!

Deel dit recept

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.