Wenen

5x de beste koffiebars van Wenen

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

In Wenen vind je maar liefst 100 verschillende soorten koffiehuizen. Die zijn zo’n belangrijk onderdeel van de stad, dat ze deel uitmaken van het cultureel erfgoed en sinds 2011 worden beschermd door Unesco. Bijzonder! Maar vergis je niet: de Kaffeehauskultur in Wenen is niet hetzelfde als de specialty coffee cultuur.

Sterker nog, die verschillen enorm van elkaar. Voor veel inwoners van Wenen is specialty coffee zelfs nog behoorlijk lastig te begrijpen. Maar dat betekent niet dat je nergens in de Oostenrijkse hoofdstad terechtkunt voor een goede kop specialty coffee. Een aantal koffiebars in Wenen zijn zeker een bezoek waard. Weten welke? Hieronder vind je 5 plekken waar je heerlijke specialty koffie kunt drinken in Wenen.

Filteren
1
Kaffemik Wenen

Wenen

Woensdag 08:00 - 18:00

Kaffemik ligt dichtbij het Museumsquartier en de populaire winkelstraat Mariahilfer Strasse. Het is een toplocatie, midden in het centrum van Wenen, maar toch niet direct zichtbaar voor toeristen. Je kunt deze koffiebar bijna niet missen dankzij het prominente bord boven de ingang.

Lees meer
2
GOTA Coffee experts Wenen

Wenen

Woensdag 07:00 - 18:00

In 2021, opende GOTA Coffee Experts een nieuwe specialty koffiebar buiten het centrum van Wenen. Je kunt deze koffiebar vinden tussen het Schloss Schönbrunn en het Kunsthistorisch Museum.

Lees meer
3
Jonas Reindl Wenen

Wenen

Woensdag 09:30 - 17:30

Jonas Reindl is een specialty koffiebranderij met twee koffiebars in deze prachtige hoofdstad van Oostenrijk. De koffiebar is te vinden in het centrum en de koffiebranderij (en tevens ook een koffiebar) in de wijk Neubau.

Lees meer
4
KAFFEIN Wenen

Wenen

Woensdag 08:00 - 18:00

Kaffein is een grote specialty koffiebar in het centrum van Wenen. Toch ligt deze bar verstopt in een straatje waar je normaal niet komt. Binnen staan er twee modbars en er is veel keuze voor het zetten van filterkoffie.

Lees meer
5
BALTHASAR KAFFEE BAR Wenen

Wenen

Woensdag 07:30 - 19:00

In het 2e district van Wenen, bevindt zich Balthasar kaffee bar. Dit deel van de stad wordt door het Donaukanaal gescheiden van het stadscentrum. Het is de multiculturele gedeelte van Wenen met de populairste hotspots in de zomer.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden