0

Warschau

10x de beste koffiebars van Warschau

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Met bijna 2 miljoen inwoners is Warschau niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad van Polen. De stad is na de Tweede Wereldoorlog volledig opnieuw opgebouwd en na al die jaren nog steeds op zoek naar haar identiteit. Wat in ieder geval bij de identiteit van Warschau hoort, is specialty coffee.

De inwoners van Warschau zijn gek op goede koffie en dat kun je dus overal in de stad drinken. In vrijwel alle koffiebars in Warschau vind je een wisselend aanbod aan filterkoffie van (Europese) koffiebranders. Ook gezien in veel specialty coffee bars: de AeroPress. Je snapt het al, dat belooft veel goeds! Weten waar je in Warschau precies moet zijn voor goede specialty coffee? Check onderstaande lijst.

Filteren
1
Coffeedesk Kawiarnia – Próżna 7 Warschau

Warschau

Zaterdag 09:00 - 22:00

De 2e koffiebar aan de Próżna 7 van Coffeedesk Kawiarnia is totaal anders. Deze koffiebar is stijlvol, strak, modern en oogt een stuk kleiner en knusser. Er zijn slechts een paar zitplaatsen binnen en er is een hoge tafel om te kunnen werken. Achter in de koffiebar bevindt zich een trainingsruimte waar je de fijne kneepjes van het barista-vak geleerd worden.

Lees meer
2
Coffeedesk Kawiarnia – Wilcza 42 Warschau

Warschau

Zaterdag 09:00 - 20:00

Coffeedesk staat in Polen, maar ook daar buiten, bekend om haar enorm webshop. Naast deze webshop hebben ze 3 koffiebars in Warschau, waar Coffeedesk Kawiarnia op de Wilcza 42 er een van is. Je kunt er genieten van wisselende specialty coffee, als espresso, maar ook als filter, gezet op verschillende methodes. Ook heeft deze koffiebar een klein terras.

Lees meer
3
Forum Warschau

Warschau

Zaterdag 09:00 - 18:00

Forum serveert wisselende koffies van Europese branders. In hun maandelijkse abonnement verkopen ze deze koffies voor thuis. De koffiebar oogt modern en hip, maar heeft slechts een paar kleine tafeltjes om aan te zitten. Forum doet overigens regelmatig mee aan nationale wedstrijden en heeft meerdere keren gewonnen.

Lees meer
4
HAŁAS Vinyl+Coffee Warschau

Warschau

Zaterdag 10:00 - 18:00

HAŁAS Vinyl+Coffee combineert koffie en muziek, zoals de naam al doet vermoeden. De koffiebar oogt een tikkeltje alternatief en eenvoudig, maar de vinyl platen die gedraaid worden maken dat al snel goed. De koffie wordt gebrand door Dark Arts Coffee, Assembly Coffee London en Frukt Coffee Roasters en wisselt regelmatig.

Lees meer
5
HAYB Speciality Coffee Warschau

Warschau

Zaterdag Gesloten

HAYB Specialty Coffee is gelanceerd door een groep vrienden, die ernaar streven de beste smaken en aroma’s uit hun koffies te halen. HAYB is een afkorting voor “How Are You Brewing”, uiteraard een afgeleide van “how are you doing”. De koffiebar ligt in de branderij en is vooral bedoeld om hun koffies te proeven.

Lees meer
6
Relax Cafe Bar Warschau

Warschau

Zaterdag 10:30 - 24:00

Relax Cafe Bar serveert wisselende specialty coffee, waar je ook een kleinigheidje kunt eten. De bar is niet bijzonder hip of modern, maar heeft vooral een ontspannend cafe vibe. Later op de dag kun je hier dan ook prima terecht voor bier of wijn. De bar is vooral populair onder de locals, toeristen vind je hier niet veel.

Lees meer
7
Sacred Mill Brew Bar Warschau

Warschau

Zaterdag 09:00 - 18:00

De Sacred Mill Brew Bar is de koffiebar van Sacred Mill Coffee Roasters. Sacred Mill is in 2019 opgericht met Afrikaanse en Aziatische roots. In 2020 is de koffiebar genaamd Sacred Mill Brew Bar geopend en in februari 2021 zijn ze hun eigen branderij begonnen.  In de koffiebar drink je dus hun eigen gebrande bonen, maar ook nog steeds bonen van wisselende guest roasters.

Lees meer
8
Secret Life Cafe Warschau

Warschau

Zaterdag 10:00 - 21:00

Secret Life Cafe staat vooral bekend als cafe waar je prima kunt lunchen. Daarnaast serveren ze specialty coffee met bonen van wisselende branders.

Lees meer
9
STOR – Tamka 33 Warschau

Warschau

Zaterdag 09:30 - 21:00

STOR is in 2014 opgericht door journalist Krzysiek Rzyman en fotograaf Michał Janica, om te bewijzen dat goede koffie geen “black magic” is. Het interieur en de uitstraling van de koffiebar is geïnspireerd op bars in Londen, Stockholm en Berlijn. De koffie die je drinkt komt van wisselende roasters.

Lees meer
10
Typika Warschau

Warschau

Zaterdag 10:00 - 19:00

Typika Polska is in maart 2020, vlak voor de coronacrisis, geopend. Deze koffiebar bevindt zich vlakbij het station en het ziekenhuis in de wijk Czyste. Typika Polska is modern en minimalistisch, met voornamelijk Scandinavische invloeden.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden