0

Sevilla

6x de beste koffiebars van Sevilla

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Wist je dat Spanjaarden hun koffie het allerliefst buiten de deur drinken? In een stad als Sevilla kun je dan ook op zat plekken goede specialty coffee bestellen. Wil je het écht zoals de locals doen, dan bestel je er een broodje met olijfolie bij. Dat kun je bij zowat alle koffiebars in Sevilla wel krijgen.

Sevilla is in mijn ogen een van de mooiste steden van Spanje. Waar je ook bent, je kijkt er je ogen uit. Alcázar, het grote paleis midden in de stad, is serieus net een sprookje. Vooral als je mensen de flamenco ziet dansen op het plein. Dan kun je toch niet blijven zitten?! Behalve de flamenco dansen ben ik in Sevilla ook op zoek gegaan naar de mooiste plekjes om lekker koffie te drinken. Die staan in onderstaande lijst. Als je gaat: geniet ervan! Ik ben jaloers 😳

Filteren
1
Nieuw
Alquimista Coffee Lab Sevilla

Sevilla

Dinsdag 09:00 - 20:00

Een begrip in Sevilla, zo zou je Alquimista Coffee Lab ook wel kunnen zien. Hoe ze aan die naam komen? Ze schenken gewoon onwijs goede koffie, en serveren misschien nog wel beter eten. Tel daar een centrale plek met een lekker terras bij op en je snapt waarom de locals uit Sevilla hier naartoe blijven terugkeren.

Lees meer
2
Nieuw
Syra Coffee – Tetuan Sevilla

Sevilla

Dinsdag 08:00 - 20:00

Syra Coffee begon ooit in het grote Barcelona. Nu vind je de koffieketen door heel Spanje, waaronder meerdere vestigingen in Sevilla. Het is een grote naam in de Spaanse specialty coffeewereld. Syra Coffee – Tetuan zit bij de ingang van een hotel. Toch komen er lang niet alleen hotelgasten. Zowel stadsgenoten als toeristen weten het plekje – dat een beetje verstopt aan het einde van een straat zit – goed te vinden.

Lees meer
3
Nieuw
Parcería Café Sevilla

Sevilla

Dinsdag 08:30 - 19:00

De grootste specialty coffee liefhebbers worden supergelukkig van een bezoekje aan Parcería Café. V60, Kalita, Chemex, Aeropress, verschillende guest roasters, competitiefilters en World Cup Filters: wow! Genoeg te kiezen en proberen dus. Daardoor is de kans groot dat het niet bij een eenmalig bezoek blijft.

Lees meer
4
Nieuw
MUY Coffee Sevilla

Sevilla

Dinsdag 08:30 - 19:30

Mocht je even geen idee hebben waar MUY Coffee ligt: geen zorgen. Het knalblauwe koffietentje zie je al van meters afstand. Dit plekje is fijn om een koffie-to-go te halen. Als je langer wil zitten, kun je beter ergens anders naartoe gaan. Daar is namelijk niet genoeg plek voor.

Lees meer
5
Nieuw
Delatribu Sevilla

Sevilla

Dinsdag Closed

Delatribu zit op een superlocatie: op steenworp afstand van echte highlights als het Real Alcazar en de kathedraal. Maar ik zal eerlijk zijn. Ook als je niet in de buurt van deze bezienswaardigheden bent, wil je een blokje om lopen voor deze koffiebar. Ik denk namelijk niet dat je een fotogeniekere koffiespot gaat vinden als deze.

Lees meer
6
Nieuw
Plácido y Grata Sevilla

Sevilla

Dinsdag 09:00 - 18:00

Soms willen de bewoners van Sevilla ook even er tussenuit in hun eigen stad. Waar velen dan aanschuiven? In het restaurant van hotel Plácido y Grata. Daar kun je terecht voor een goede kop specialty koffie én rust aan je eigen kop 😉

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden