Praag

10x de beste koffiebars van Praag

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Een trip naar Oost-Europa is niet compleet zonder een bezoek aan Praag. Deze hoofdstad staat natuurlijk bekend om de bruggen die Oost- en West Praag met elkaar verbinden. Deze stad is super toeristisch omdat hier nu eenmaal veel te beleven is. Wat je hier ook goed kunt doen is koffie drinken! Wij hebben voor jou de beste koffiebars van Praag op een rijtje gezet.

Filteren
1
Super Tramp Coffee Praag

Praag

Donderdag 09:00 - 18:30

Super Tramp Coffee is een koffiebar waar je niet zomaar tegen aan kunt lopen. Het zit verborgen achter een oud pand dat vroeger een drukkerij is geweest. Om hier te komen, moet je door een donker steegje. Het koffiebarretje met de verborgen tuin is geweldig om eventjes te relaxen van alle drukte uit de stad. De koffie smaakt heerlijk en wordt leuk uitgeserveerd op een dienblad. Het is een echte hidden gem en een hotspot in Praag!

Lees meer
2
VNITROBLOCK Coffee Praag

Praag

Donderdag 09:00 - 22:00

VNITROBLOCK Coffee heeft een super locatie buiten het centrum. Het is een industrieel pand waar meerdere shops samen zitten. Zo heb je een vintage winkel, schoenenwinkel en een koffiebar in een groot gebouw. De koffie is heerlijk, en de service is werkelijk uitstekend. Het is ongeveer 20 minuten vanuit het centrum aan de overkant van het water. Het duurt eventjes voordat je er bent, maar dan heb je ook iets!

Lees meer
3
EMA Espressobar Praag

Praag

Donderdag 08:00 - 18:30

EMA Espresso Bar is dé koffiebar van Praag. Het is super bekend onder de locals en dat merk je aan alles. Na nog geen 10 minuten, is de deur al 20 keer opengegaan en is het lastig om hier een plekje te krijgen. Dan maar een coffee to go! De koffiebonen worden ergens anders in Praag gebrand, namelijk bij Alf & Bet. De koffie is lekker en zeker de moeite waard om langs te gaan.

Lees meer
4
Onesip coffee Praag

Praag

Donderdag 09:00 - 22:00

Het kleinste koffiebarretje van Praag, Onesip. Er passen maar liefst drie personen tegelijk in het barretje. Met een Kees van der Westen machine maakt Onesip de koffie met de bonen van Roundhill Coffee Roasters. Beide eigenaren zijn erop gebrand de koffie tot in perfectie te maken. Dat is tof én dat proef je!

Lees meer
5
Alf & Bet Praag

Praag

Donderdag 08:00 - 18:00

Alf & Bet is eigenlijk een bakkerij die iedere dag geopend is om de verse broodjes te bakken. Het is ver uit het centrum, maar met een taxi ben je er zo. Heb je geen zin om het centrum te verlaten? Geen paniek, want Alf & Bet brandt namelijk de koffie voor Ema Espressobar. Dus je kunt hier alsnog genieten van de geweldige koffie van Alf & Bet.

Lees meer
6
Loft Cafe Karlín Praag

Praag

Donderdag 08:30 - 20:00

Loft Cafe Karlín is een klein koffiebarretje in een opkomende wijk van Praag. Je kunt op de eerste etage perfect werken of rustig een boek lezen. De koffie was prima, zeker een aanrader!

Lees meer
7
Můj šálek kávy Praag

Praag

Donderdag 09:00 - 22:00

Een andere populaire koffiebar van Praag (die ik overigens niet kan uitspreken) is Můj šálek kávy. Het was super druk en bijna geen zitplaatsen meer beschikbaar. Ik vind het een geweldige koffietentje door de muurschildering bij binnenkomst. De koffie viel een beetje tegen, maar je kunt hier wel heerlijk zitten en genieten.

Lees meer
8
Coffee Room Praag

Praag

Donderdag 08:00 - 18:30

Coffee Room ligt precies in het midden van de lange straat Korunni. Het is een leuke wijk om doorheen te wandelen. Coffee Room is geopend in 2014 en daarmee een van de koplopers in deze wijk. De koffie was prima, maar ik vond de lunch lekkerder.

Lees meer
9
Cafefin Praag

Praag

Donderdag 08:00 - 21:00

Cafefin is een vietnamees restaurant waar ze toevallig ook heerlijke koffie’s maken. Het is een hip tentje, waar veel jonge mensen komen. De sfeer is relaxed, en je kunt hier prima je dag beginnen.

Lees meer
10
Original Coffee Praag

Praag

Donderdag 08:00 - 21:00

Original Coffee is geen koffiebar. Het ziet er onverzorgd uit binnen, het personeel is niet aardig en het is ouderwets. Mijn enige conclusie: “was ik maar niet naar binnen gestapt”. Kortom, wil je lekkere koffie, bezoek dan een van de andere koffiebars in Praag.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Praag

Er zijn verschillende koffiebars in de buurt van de Karelsbrug in Praag, maar Original Coffee is waarschijnlijke de beste waar je naar toe kunt. Bekijk hier de hele lijst.

Aan de overkant van de Moldau (de rivier die door Praag loopt) drink je de beste koffie in de wijk Maniny bij VNITROBLOCK Coffee. Bekijk hier de hele lijst.

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.