0

Praag

19x de beste koffiebars van Praag

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Weekendje Praag op de planning? Lucky you, dat gaat een geweldige stedentrip worden! De Tsjechische hoofdstad barst van de bijzondere hotspots, die je soms bijna doen denken dat je in de Efteling bent. De Charles Bridge, de Burcht, Mala Strana en de astronomische klok maken van de stad een sprookjesachtig geheel.

Waar je je ook over kunt verwonderen in Praag, is het grote aantal koffiebars. Er zijn er een heleboel, waarvan sommige echt heel goed zijn. In 2018, het jaar waarin wij Praag voor het eerst bezochten, was EMA Espressobar de bekendste specialty coffee bar. Tegenwoordig is Mazelab Coffee dé plek in Praag waar je koffie moet drinken. En zo zijn er nog wel meer juweeltjes! Weten waar je heen kunt? Hieronder vind je een overzicht van de beste koffiebars van Praag.

Filteren
1
Mazelab Coffee Praag

Praag

Dinsdag 09:00 - 18:00

Mazelab Coffee is dé perfecte koffiebar voor koffiesnobs. Het draait hier om de beleving van het koffie drinken, waarbij de meest uitgesproken smaken en koffies te bestellen zijn. De vibé is rustig, minimalistisch en niet echt geschikt voor een ‘alledaagse’ koffiedrinker. Je moet weten wat specialty koffie is, want anders ga je deze ervaring niet waarderen.

Lees meer
2
Format Coffee Praag

Praag

Dinsdag 09:00 - 18:00

Format Coffee is een kleine koffiebar met heel weinig zitplaatsen, maar toch zeker de moeite waard om te bezoeken. Het ligt in een leuke wijk (Praag 7), waarbij de massatoeristen nog niet komen.

Lees meer
3
VNITROBLOCK Coffee Praag

Praag

Dinsdag 09:00 - 22:00

VNITROBLOCK Coffee heeft een super locatie buiten het centrum. Het is een industrieel pand waar meerdere shops samen zitten. Zo heb je een vintage winkel, schoenenwinkel en een koffiebar in een groot gebouw. De koffie is heerlijk, en de service is werkelijk uitstekend. Het is ongeveer 20 minuten vanuit het centrum aan de overkant van het water. Het duurt eventjes voordat je er bent, maar dan heb je ook iets!

Lees meer
4
EMA Espressobar Praag

Praag

Dinsdag 08:00 - 18:30

EMA Espresso Bar is dé koffiebar van Praag. Het is super bekend onder de locals en dat merk je aan alles. Na nog geen 10 minuten, is de deur al 20 keer opengegaan en is het lastig om hier een plekje te krijgen. Dan maar een coffee to go! De koffiebonen worden ergens anders in Praag gebrand, namelijk bij Alf & Bet. De koffie is lekker en zeker de moeite waard om langs te gaan.

Lees meer
5
Místo Praag

Praag

Dinsdag 09:00 - 21:00

Místo is een koffiebar in Praag die veel wordt bezocht door de lokale bevolking. Mensen drinken hier niet alleen een koffietje, maar zijn hier ook aan het werken, ontbijten met vrienden of zijn toevallig op weg naar iets. Het interieur bevat veel hout, licht en het is groot. Er staan zeker 10 barista’s aan de bar en je kunt hier heerlijk eten!

Lees meer
6
Typika Praag

Praag

Dinsdag 07:30 - 19:00

Typika ligt ver buiten het centrum van Praag in het wijkje Jezerka. Het is een hele mooie koffiebar, waarbij kwaliteit, professionaliteit, eenvoud en tijdloosheid centraal staan. Ze serveren koffiebonen van Rusty Nails en zijn onder andere ook populair vanwege hun specialty thee.

Lees meer
7
KRO Coffee Praag

Praag

Dinsdag 08:00 - 19:00

KRO Coffee is een super leuk koffiebarretje in de bruisende Praag 3. Ze maken letterlijk van alles zelf: Zo is dit de plek voor de beste kip broodjes of kipsalade en zelfgebakken brood. De koffie is overigens ook lekker hoor! 🙂

Lees meer
8
Lights Coffee Praag

Praag

Dinsdag Closed

Lights Coffee is te vinden in het centrum van Praag. Je kunt hier ontbijten, rustig je dag beginnen en heerlijke koffie drinken. Lights Coffee wordt gerund door een verliefd stel: Vierka & David.

Lees meer
9
Super Tramp Coffee Praag

Praag

Dinsdag 09:00 - 18:30

Super Tramp Coffee is een koffiebar waar je niet zomaar tegen aan kunt lopen. Het zit verborgen achter een oud pand dat vroeger een drukkerij is geweest. Om hier te komen, moet je door een donker steegje. Het koffiebarretje met de verborgen tuin is geweldig om eventjes te relaxen van alle drukte uit de stad. De koffie smaakt heerlijk en wordt leuk uitgeserveerd op een dienblad. Het is een echte hidden gem en een hotspot in Praag!

Lees meer
10
Onesip coffee Praag

Praag

Dinsdag 09:00 - 22:00

Het kleinste koffiebarretje van Praag, Onesip. Er passen maar liefst drie personen tegelijk in het barretje. Met een Kees van der Westen machine maakt Onesip de koffie met de bonen van Roundhill Coffee Roasters. Beide eigenaren zijn erop gebrand de koffie tot in perfectie te maken. Dat is tof én dat proef je!

Lees meer
11
Botanica Coffee Truck Praag

Praag

Dinsdag 09:00 - 20:00
Staat bekend om de leukste coffeetruck van Praag!

Botanica coffee truck is een kleine geweldige plek voor mensen die van specialty koffie houden en exotische planten. Het is een tuin verstopt in een drukke buitenwijk, waarbij een old school Citroën HY omgetoverd is tot coffeetruck.

Lees meer
12
Alf & Bet Praag

Praag

Dinsdag 08:00 - 18:00

Alf & Bet is eigenlijk een bakkerij die iedere dag geopend is om de verse broodjes te bakken. Het is ver uit het centrum, maar met een taxi ben je er zo. Heb je geen zin om het centrum te verlaten? Geen paniek, want Alf & Bet brandt namelijk de koffie voor Ema Espressobar. Dus je kunt hier alsnog genieten van de geweldige koffie van Alf & Bet.

Lees meer
13
Typhoon Coffee Praag

Praag

Dinsdag 07:30 - 20:00

Typhoon Coffee is zowel een koffiebar als een koffiebranderij en je kunt er workshops volgen. Het is een bijzondere koffiebar omdat hier twee mooie (redelijk nieuwe) koffiebranders staan. De bar wordt ook wel de alternative bar genoemd. Pas op: Het ligt ver buiten het centrum van Praag.

Lees meer
14
Loft Cafe Karlín Praag

Praag

Dinsdag 08:30 - 20:00

Loft Cafe Karlín is een klein koffiebarretje in een opkomende wijk van Praag. Je kunt op de eerste etage perfect werken of rustig een boek lezen. De koffie was prima, zeker een aanrader!

Lees meer
15
Můj šálek kávy Praag

Praag

Dinsdag 09:00 - 22:00

Een andere populaire koffiebar van Praag (die ik overigens niet kan uitspreken) is Můj šálek kávy. Het was super druk en bijna geen zitplaatsen meer beschikbaar. Ik vind het een geweldige koffietentje door de muurschildering bij binnenkomst. De koffie viel een beetje tegen, maar je kunt hier wel heerlijk zitten en genieten.

Lees meer
16
Coffee Room Praag

Praag

Dinsdag 08:00 - 18:30

Coffee Room ligt precies in het midden van de lange straat Korunni. Het is een leuke wijk om doorheen te wandelen. Coffee Room is geopend in 2014 en daarmee een van de koplopers in deze wijk. De koffie was prima, maar ik vond de lunch lekkerder.

Lees meer
17
Cafefin Praag

Praag

Dinsdag 08:00 - 21:00

Cafefin is een vietnamees restaurant waar ze toevallig ook heerlijke koffie’s maken. Het is een hip tentje, waar veel jonge mensen komen. De sfeer is relaxed, en je kunt hier prima je dag beginnen.

Lees meer
18
Dos Mundos Café Praag

Praag

Dinsdag 08:00 - 20:00

Dos Mundos is een klein koffiebarretje in Praag 7. Het heeft een vrij simpele uitstraling met leuke schommels aan het raam. Ze branden hun eigen koffiebonen in de koffiebranderij.

Lees meer
19
Original Coffee Praag

Praag

Dinsdag 08:00 - 21:00

Original Coffee is geen koffiebar. Het ziet er onverzorgd uit binnen, het personeel is niet aardig en het is ouderwets. Mijn enige conclusie: “was ik maar niet naar binnen gestapt”. Kortom, wil je lekkere koffie, bezoek dan een van de andere koffiebars in Praag.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Praag

Er zijn verschillende koffiebars in de buurt van de Karelsbrug in Praag, maar Original Coffee is waarschijnlijke de beste waar je naar toe kunt. Bekijk hier de hele lijst.

Aan de overkant van de Moldau (de rivier die door Praag loopt) drink je de beste koffie in de wijk Maniny bij VNITROBLOCK Coffee. Bekijk hier de hele lijst.

Andere steden