Porto

7x de beste koffiebars van Porto

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

De leukste koffiebars van Porto

Zeg je Porto, dan zeg je port. De Portugese stad is een echt portparadijs: nergens in Europa kun je zoveel (goede!) port drinken als hier. Maar Porto is óók een plek waar je hele lekkere koffie kunt drinken, in hele fijne en gezellige koffiebars. Ideaal als je eventjes geen port meer kunt zien 😉

Portugal heeft een hele sterke koffiecultuur. Dat komt vooral omdat koffieland Brazilië ooit een kolonie van Portugal was. Als specialty coffee lover kun je in een stad als Porto daarom héél goed uit de voeten. Sommige koffiebars in Porto zijn superhip, andere juist heel authentiek. Een ding kan ik je alvast vertellen: de koffie hier stelt niet teleur. Laat je even weten welke jouw favoriet was?

Filteren
1
My Coffee Porto Porto

Porto

Woensdag 09:00 - 19:00

Ik heb tijdens mijn trip naar Porto heel wat koffiebarretjes bezocht, maar My Coffee is toch echt wel mijn favoriet. Ik weet gewoon zeker dat je nergens koffie gaat drinken op zo’n mooie plek. Met je koffie (van 7G!) in je hand kijk je vanaf een hoge berg uit op de rivier de Douro. Zie je het al voor je?!

Lees meer
2
SO Coffee roasters porto

porto

Woensdag 09:00 - 17:00

SO Coffee Roasters is een begrip in Portugal. Wist je dat deze koffiebar namelijk niet alleen in Porto, maar ook in Lissabon zit? Als je in Porto bent, neem dan zeker een kijkje bij de koffiebar op de R. de Sá de Noronha 119. En check dan ook vooral even het vette interieur!

Lees meer
3
Combi Coffee Roasters Porto

Porto

Woensdag 09:00 - 17:00

Ergens in een oude garage op de R. do Morgado de Mateus in Porto zit Combi Coffee Roasters. Daar ruik je nu niet meer de geur van verbrand rubber, maar van vers gebrande koffiebonen. Veel beter toch?

Lees meer
4
La Fábrica Rua de Sá da Bandeira 9 Porto

Porto

Woensdag 09:00 - 17:00

In Porto en op zoek naar koffie? De kans is groot dat je uitkomt bij een koffiebar van La Fábrica. Daar zijn er namelijk 3 van in de stad. Een van de vestigingen zit op de Rua da Sá da Bandeira 9. Een prima plek als je een goede koffie to go wil, maar niet de beste keuze als je uitgebreid wil pauzeren.

Lees meer
5
7G Roaster Porto

Porto

Woensdag 08:30 - 18:00

7G is de bekendste koffiebranderij van Porto. Verschillende koffiebarretjes in de stad (zoals My Coffee) maken hun koffie met gebrande bonen van 7G. De koffie is zeker goed, maar als ik vond dit niet de leukste koffiebar van Porto. Een beetje saai, als ik eerlijk ben.

 

Lees meer
6
La Fábrica Rua do Souto 67 Porto

Porto

Woensdag 09:00 - 17:00

Lekkere koffie mét een lekker uitzicht? In Porto heb je de koffiebarretjes voor het uitkiezen! We tipten je al My Coffee, waar je sipt van je koffie terwijl je uitkijkt op de rivier de Douro. Maar wil je koffie met een blik op de stad? Dan moet je bij La Fábrica op de Rua do Souto 67 zijn.

 

Lees meer
7
Esquires Porto

Porto

Woensdag 08:30 - 18:00

Je dag in Porto begint pas écht goed met een lekker ontbijt. Als we de Porto-ers (hoe noem je inwoners uit Porto?!) moeten geloven, moeten we bij Esquires zijn. Goede koffie, grote kaart, veel keuze… En dat midden in het centrum van de stad. Op je lijstje dus!

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden