Madrid

16x de beste koffiebars van Madrid

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Madrid is groot, divers en chaotisch. Een goede omschrijving geven van de stadscultuur is bijna onmogelijk. Feit is dat de stad een enorm nachtleven heeft en alles, maar dan ook echt álles, laat begint… behalve wij. Ons doel was – naast cultuursnuiven – om op zoek te gaan naar de beste specialty coffee bars van Madrid, en daarvoor gingen we elke dag vroeg uit ons nest.

In onze vijfdaagse stedentrip naar Madrid hebben wij 45 kilometer te voet afgelegd, in 26 verschillende metrostations in- en uitgecheckt en té vaak Google Maps geopend om bij de beste koffiebars te komen. Maar het is ons gelukt! Wij hebben de 16 beste specialty coffee bars van Madrid voor je verzameld. Hoef jij dat voor jouw stedentrip niet meer te doen. Weten waar je in Madrid goede koffie kunt drinken? Check de lijst hieronder.

Filteren
1
Religion Speciality Coffee Madrid

Madrid

Woensdag 08:00 - 21:00

Religion Specialty Coffee is dé beste koffiebar van Madrid. De koffie heeft een heerlijke smaak. Het koffiebarretje ligt niet in het centrum, waardoor hier bijna geen toeristen komen. Het was echt eventjes genieten van je koffie met perfecte latte art, aan een groot raam waardoor je heerlijk naar buiten kunt staren. Je kunt beneden rustig gaan werken. Daarnaast ligt dit pand op een hoek aan een druk kruispunt, en dat betekent lekker veel mensen kijken.

Lees meer
2
ACID Cafe Madrid

Madrid

Woensdag 08:00 - 18:30

Koffie hotspot van 2019!
ACID Cafe is hip, strak ingericht, jong, en vooral minimalistisch. Je krijgt heerlijke koffie uit een handgemaakte design mok van het winkeltje verderop. Het is een koffiebar waar je zeker verrast gaat worden. Daarnaast is het een super leuke wijk om doorheen te wandelen.

Lees meer
3
WAYCUP Specialty Coffee Madrid

Madrid

Woensdag 08:00 - 20:00

WAYCUP Specialty Coffee ligt net buiten de wijk Salamanca. Het is een rustige straat waar de locals vooral hun dagelijkse leven leiden. Het is een koffiebar midden in een woonwijk van Madrid. Toch is het echt wel een bezoekje waard! De koffie wordt zorgvuldig uitgekozen, gebrand en perfect geserveerd. Dat is een van de eisen van de eigenaren. Het interieur is daarentegen perfect uitgedacht, ondanks het een klein koffietentje is. Je kunt genieten aan het raam van je koffie of je kunt beneden je koffie drinken aan een lange tafel.

Lees meer
4
Hola Coffee Madrid

Madrid

Woensdag 08:00 - 19:00

Hola Coffee is een koffiebar met humor! De mensen zijn super vriendelijk, gezellig en in voor een grapje! De sfeer is perfect om eventjes te ontspannen en te kletsen met een van de medewerkers. De koffie was goed en werd gereserveerd in leuke kopjes. Daarnaast kun je hier ook koffiebonen meenemen. Ben je meer van een stoffen tasjes, schrijfboekjes of koffiemokken?. Hola Coffee heeft het allemaal voor je!

Lees meer
5
FARADAY Madrid

Madrid

Woensdag 11:00 - 20:00

FARADAY, ook een koffietentje hoog op onze lijst! De koffie is lekker. Het is een verfrissend koffietentje in een grote ruimte. De uitstraling van dit koffietentje is vintage en super hip tegelijkertijd. Je kunt hier namelijk allerlei LP-platen kopen of handgemaakte sieraden. Daarnaast kun je hier perfect BOVEN de koffiebar werken. De eigenaar komt met iedereen een praatje maken en vraagt welke koffiebonen je lekker vindt en geeft je vervolgens advies om iets te proberen.

Lees meer
6
Ruda Café Madrid

Madrid

Woensdag 08:00 - 20:00

Ruda Cafe is een klein koffiebarretje vlakbij Latina metro. Het is een leuke wijk om doorheen te wandelen met je koffiebeker in je hand. Er zijn binnen namelijk weinig zitplaatsen. De koffie was goed, alleen de latte art kon ietsjes beter!

Lees meer
7
The Fix Madrid

Madrid

Woensdag Closed

The FIX  is de perfecte koffiebar voordat je de toerist gaat uithangen. Het ligt perfect op de route naar de Temple Debod en het Paleis. Je kunt hier heerlijk genieten van je koffie en gezond ontbijten. De latte art is verschrikkelijk goed, en na een flinke bak koffie ben je voorlopig wel verzadigd!

Lees meer
8
Zero Point Coffee Madrid

Madrid

Woensdag 08:00 - 19:00

Zero Point Coffee is niet een heel bijzonder koffiebarretje, tenzij je fan bent van Kees van der Westen koffie machines! Hier staat er namelijk eentje, vanuit Nederland overgekomen! Het is een vrij druk bezochte koffiebar en de koffie is prima. De eigenaar is zelf ook niet een van de rustigste, waardoor er veel energie door het tentje knalt! Geweldig en gezellig om mee te mogen maken, maar niet als je eventjes wilt bijkomen.

Lees meer
9
Bianchi Kiosko Caffé Madrid

Madrid

Woensdag 08:00 - 20:00

Het kleinste koffiebarretje van Madrid is Bianchi Kiosko Caffé. Het is in een klein hoekpandje midden in het centrum. Er zijn maar drie zitplaatsen aan de kant van de muur, je kunt hier niet relaxed zitten. Al snel blijkt dat de locals hier vlak voor werk een koffietje komen halen. Het is een plekje voor de mensen van de stad (vooral ons kent ons). De koffie is prima, maar er zijn zeker leukere plekken om naartoe te gaan als toerist.

Lees meer
10
Randall Coffee Roasters Madrid

Madrid

Woensdag 10:00 - 17:00

Randall heeft een knus plekje in de Mercado Vallehermoso voor zijn koffie. Dus als je van plan bent om hierheen te gaan, laat dan nog wat ruimte over om te gaan lunchen op de eerste afdeling van de Vallehermoso.

Lees meer
11
Urbano Specialty Coffee Madrid

Madrid

Woensdag 10:00 - 20:00

Urbano is een vintage koffiebarretje in de wijk Chueca. Deze wijk staat bekend als de ‘Gay buurt’ van Madrid. Het is alleen wel meer dan dat! Door de levendigheid van deze wijk komt hier gemengd publiek samen. Het is overal open minded en vooral relaxed. De perfecte locatie voor een koffietentje, alsdus Urbano. De koffie was prima, de latte niet super strak.

Lees meer
12
Coffee and Kicks Madrid

Madrid

Woensdag 09:30 - 19:30

Coffee and Kicks is een stoere koffiebar met een aparte geur binnen. Het personeel ziet er cool uit en de inrichting van het koffiebarretje ook! Toch zou ik hier niet snel nog een keertje naartoe gaan, omdat ik niet heel fan was van die aparte geur. Daarnaast was het niet echt mijn publiek.

Lees meer
13
La Colectiva Café Madrid

Madrid

Woensdag 08:30 - 19:30

La Colectiva Café is een koffietentje in een rustige wijk. Het koffietentje serveert leuke latte art en de koffie smaakt prima. Naast koffie zijn de lunchgerechten niet standaard en zeker een aanrader om hier een lunch te nemen. De inrichting van het koffietentje is wel een beetje standaard.

Lees meer
14
HanSo Café Madrid

Madrid

Woensdag 09:00 - 20:00

HanSo Café ligt midden in het centrum en het is er AL-TIJD druk. Een kans op een zitplaats is zeer klein, het personeel is nogal chaotisch (en ook redelijk onvriendelijk) en de studenten zijn hier de baas! De koffie was op zich prima, maar niet voor herhaling vatbaar. Kortom, iets te hip en te hectisch.

Lees meer
15
Pum Pum Café Madrid

Madrid

Woensdag 09:00 - 20:00

Pum Pum Cafe is een populair koffietentje onder de locals en toeristen. Je kunt hier vast lekker lunchen, maar de koffie was niet echt lekker. Oh ja, Pum Pum Cafe is wel ontzettend goed voor Instagram foto’s!

Lees meer
16
Toma Café Olavide Madrid

Madrid

Woensdag 08:00 - 20:00

Toma Coffee heeft twee vestigingen in Madrid. De koffiebar in Olavide was het erg druk. Het was een beetje rommelig en het personeel had handen te kort. Er hing geen relaxte sfeer, maar was een beetje chaotisch. Zelf zou ik hier niet snel terug gaan.

 

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden