Luik

3x de beste koffiebars van Luik

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Luik is fantastisch leuk als je écht even weg wil, maar niet te ver van huis. De Franse stad ligt hartstikke dicht bij Nederland. Met de auto ben je er zo. Je denkt bij Luik misschien wel meteen aan de Luikse wafel, maar je zou ook aan specialty coffee moeten denken. Man, wat kun je in Luik goed koffie drinken. Ik laat het je zien!

De perfecte dag in Luik? Natuurlijk de leukste bezienswaardigheden checken. Zoals de beroemde trappen van de Buerenberg, de gezellige Place du Marché en de schattige huisjes van het oude centrum. Of je nu een fietstour door de stad doet of alles te voet ontdekt, pauzes horen erbij. En die doe je uiteraard in de beste koffiebars van Luik. Ik verzamelde de leukste Luikse plekken om koffie te drinken. Wanneer ga je?

Filteren
1
Nieuw
Constantin Café Luik

Luik

Woensdag 08:00 - 17:00

In hartje Luik ligt een verborgen parel: Constantin Café. Hoewel… Heel erg verborgen is het inmiddels niet meer. Want iederéén uit Luik weet tegenwoordig wel dat ze hier moeten zijn voor echt formidable koffie.

Lees meer
2
Nieuw
Darius Boutique & Torréfaction Luik

Luik

Woensdag 07:30 - 18:00

Wat als je maar geen baan kunt vinden in je eigen vakgebied? Dan begin je ‘maar’ een koffiebar. En als dat een enorm succes blijkt… Dan ga je er ‘maar’ mee door. In Luik kunnen ze zich inmiddels niet meer voorstellen dat ze er zonder Darius Boutique & Torréfaction zouden zitten. Begrijpelijk, want het is echt uitgegroeid tot lekker plekje.

Lees meer
3
Nieuw
GET YOUR MUG Luik

Luik

Woensdag 07:00 - 17:00

Op een steenworp afstand van de rivier de Maas vind je GET YOUR MUG. Deze koffiebar staat in Luik bekend als dé plek om een koffie-to-go te halen. Inderdaad, GET YOUR MUG & go. Toch weten een heleboel mensen de plek ook te vinden als ze even lekker rustig willen koffiedrinken, ontbijten of lunchen. Daar is binnen namelijk genoeg plek voor.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden