Londen

17x de beste specialty coffee van Londen

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Specialty coffeebars in London

Of je nu in de kerstperiode van de lichtjes geniet op Oxford Street of in de zomer relaxt in Hyde Park, Londen is het hele jaar door een goed idee. We kennen de stad van de rode dubbeldekkers, telefooncellen en pubs. Maar wat je óók in Londen volop ziet, zijn koffiebars met hele goede specialty coffee.

Want ja, ook al zijn Engelsen van nature echte theedrinkers: koffie drinken kunnen ze in Londen als de beste! En zeg nou zelf, een goede kop specialty coffee is toch het enige wat je wil als je een hele dag door Londen aan het lopen bent? In onderstaande lijst vind je een overzicht met 10 koffiebars die je binnen en net buiten het centrum van Londen vindt. Perfect voor je stedentripje. Heb jij nog een goede tip voor ons? Laat het dan vooral weten!

Filteren
1
Nagare Coffee Londen

Londen

Dinsdag 08:00 - 16:30

Ja, je hebt een stedentrip naar Londen geboekt. Maar zodra je Nagare Coffee binnenstapt, heb je even het idee dat je in Japan bent beland. Ligt het aan de naam van het koffiecafé, dat ‘vloeien als een rivier’ in het Japans is? Ligt het aan de Japanse koffie die je hier drinkt? Of aan de vintage Japanse stijl? Als je het mij vraagt aan alles!

Lees meer
2
Rosslyn Coffee Tower 42 Londen

Londen

Dinsdag 06:30 - 17:00

Had je Rosslyn Coffee al eens voorbij zien komen? Dat kan kloppen, want we hebben ook al geschreven op de vestigingen van de Queen Victoria Street en London Wall. Rosslyn Coffee Tower 42 zit bij het gebouw – je raadt het al – Tower 42. Dé stop voor Londenaren die in dit zakelijke deel van de stad werken.

Lees meer
3
Rosslyn Coffee London Wall Londen

Londen

Dinsdag 06:30 - 17:00

Rosslyn Coffee is de uitvinding van de Australische en Ierse James en Matt. Ze begonnen ooit met hun koffieshop aan de Queen Victoria Street, maar inmiddels runnen ze nog twee locaties op andere plekken in Londen. Een daarvan is de vestiging op de London Wall.

Lees meer
4
Rosslyn Coffee Queen Victoria Street Londen

Londen

Dinsdag 06:30 - 17:00

Als er een specialty coffee zaak in Londen is die al heel wat erkenning heeft gekregen, dan is het Rosslyn Coffee wel. ‘One of the best new coffeeshops in the world’ en ‘The not-so-best-kept-secret of the City of London’ … Dat moet veel goeds beloven! Rosslyn Coffee heeft drie vestigingen, waarvan die op Queen Victoria Street de grootste is.

Lees meer
5
Omotesando Koffee Londen

Londen

Dinsdag 08:00 - 18:00

Nagare Coffee is niet de enige koffiebar in Londen met een Japanse stijl. Ook Omotesando Kaffee valt in die categorie. Maar waar Nagare Coffee juist meer vintage-achtig is, is Omotesando superhip en héél modern. Een koffiebar met deze stijl zag ik nog niet eerder.

Lees meer
6
Formative Coffee Londen

Londen

Dinsdag 07:30 - 17:00

Oorspronkelijk is Ian Kissick, de oprichter en eigenaar van Formative Coffee, opgeleid in computerwetenschappen. Maar specialty coffee trok hem veel meer. Uiteraard kan ik me daar helemaal in vinden. Inmiddels runt hij zijn specialty coffee zaak met heel veel succes. Veel Londenaren vinden het een van de beste koffiebars die in de afgelopen 25 jaar is geopend in hun stad.

Lees meer
7
Kafi Londen

Londen

Dinsdag 07:30 - 16:30

Kafi zit op twee locaties: op Cleveland Street en op Oxford Street. Vooral door die laatste locatie – Oxford Street is de grootste winkelstraat van Londen – weten veel voorbijgangers de koffiezaak te vinden.

Lees meer
8
Attendant Fitzrovia Londen

Londen

Dinsdag 08:00 - 15:00

Sinds de opening in 2013 heeft de Attendant zich ontwikkeld tot een koffiebranderij, café en keuken, met de bedoeling om mensen uit hun dagelijkse 9-5 werkcultuur te trekken. Alle locaties zijn opmerkelijk en zeker de moeite waard voor een bezoekje. Zo bevindt de allereerste locatie van Attendant zich in een omgetoverde Victoriaanse toilet. Have fun! 😜

Lees meer
9
Hagen Espresso Bar Londen

Londen

Dinsdag 07:00 - 18:00

Hagen is een Deens concept uit Kopenhagen en opgericht in London. Ze staan bekend om hun geweldige samenwerkingen met internationale branders, Deense hygge, old school class en duurzaamheid. Het is een klein en smal koffiebarretje op de King’s Road. Dit is trouwens de enige specialty koffiebar in deze straat! 🤷‍♀️☕

Lees meer
10
Kaffeine Londen

Londen

Dinsdag 07:30 - 17:00

Kaffeine is geïnspireerd door de geweldige koffiecultuur uit Australië en Nieuw-Zeeland. Kaffeine heeft twee verschillende locaties in London, waarvan beide slechts op 5 minuten lopen van Oxford Circus of Tottenham Court Road ligt.

Lees meer
11
Kiss the Hippo Coffee Londen

Londen

Dinsdag 08:30 - 16:30

Volgens deze koffiebar verdient iedereen toegang tot het krijgen van koffie van hoge kwaliteit, en daarom is Kiss the Hippo opgericht in 2018. Het is een hele mooie koffiebar in het centrum van Londen. Daarnaast werkt hier de 2018, 2019 & 2020 UK Barista kampioen!🙌

Lees meer
12
Ozone Coffee Londen

Londen

Dinsdag 07:30 - 16:30

Ozone Coffee is een internationaal koffie specialty bedrijf en bestaat al meer dan 20 jaar in Londen. Het doel van Ozone Coffee is het leiden van blijvende verandering in de manier waarop koffie wordt gewaardeerd, verbouwd, geproduceerd en op een verantwoorde manier voor de toekomst.

Lees meer
13
Prufrock Coffee Londen

Londen

Dinsdag 07:30 - 16:30

Prufrock Coffee is gevestigd in het centrum van Londen. Het is opgericht door drie koffieliefhebbers en is uitgegroeid tot een team van getalenteerde koffieprofessionals, met een schat aan ervaring en passie voor wat we doen.

Lees meer
14
Stir Coffee Londen

Londen

Dinsdag 08:00 - 15:00

Stir Coffee is een kleine koffiebar op een hoekpand buiten het centrum van Londen. Als je in de buurt bent, zou ik zeggen, ga er langs en drink heerlijke specialty koffie van Manhattan Coffee Roasters uit Rotterdam.

Lees meer
15
The Wren Coffee Londen

Londen

Dinsdag 08:00 - 16:00

Een koffiebar in een kerk? Zoiets hebben we alleen nog maar gezien in Maastricht bij Coffeelovers. Hier serveren ze specialty koffie van een Londense koffiebranderij. Ze zijn enkel open op dinsdag, woensdag en donderdag.

Lees meer
16
WOOD STREET COFFEE Londen

Londen

Dinsdag 08:30 - 15:00

De eigenaren, Clare en Gareth, zijn ooit begonnen met het verkopen van koffie op de Wood Street Indoor Market. Deze kraam stond hier wekelijks en brachten specialty koffie naar Walthamstow in de zomer van 2013. Tegenwoordig is Wood Coffee een begrip in Londen en hebben zij hun eigen koffiebar in het Blackhorse Workshop ruimte. Deze koffiebar is 7 dagen in de week open.

Lees meer
17
Workshop Coffee – Marylebone Londen

Londen

Dinsdag 08:30 - 16:30

Workshop Coffee Marylebone bevindt zich in een zijstraatje van een zeer bekende shoppingstreet: Oxford street. Workshop Coffee is te vinden in het St. Christophers Place. Het is een koffiebar waar je even terecht kunt voor een pauze en weg bent van alle herrie en drukte. Ze branden hun koffiebonen zelf in de branderij en verkopen deze in de koffiebar.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden