0

Leuven

8x de beste koffie van Leuven

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Leuven

Misschien denk je bij een Belgisch stedentripje eerder aan Antwerpen, Brussel of Gent, maar Leuven is ook zéker het ritje naar het zuiden waard. Het is een charmante studentenstad waar veel te doen en te zien is. Ook als je liefhebber bent van specialty coffee, heb je in Leuven genoeg leuke opties.

Wie lekkere koffie wil drinken in Leuven, zit bijvoorbeeld altijd goed bij MOK Specialty Coffee Bar. Een koffiebar die je misschien al kent als je wel eens in Brussel bent geweest: daar vind je ‘m ook. Natuurlijk zijn er méér koffiebars in Leuven die de moeite waard zijn. Weten waar je zijn moet? Hieronder vind je een overzicht van de leukste plekjes in Leuven waar je goede koffie kunt drinken. We zijn benieuwd welke koffiebar jouw favoriet is!

Filteren
1
MOK Specialty Coffee Bar Leuven

Leuven

Zaterdag 10:00 - 17:00

Mok Coffee heeft twee koffiebars in België, koffiebranderij en sindskort een eigen wijnbar. Jens Crabbé is de eigenaar van MOK Coffee en heeft zijn eerste koffiebar geopend in Leuven en de rest is gevestigd in Brussel.

Lees meer
2
Madmum Coffee Roasters & Bar Tiensestraat Leuven

Leuven

Zaterdag 08:30 - 18:00

Ook als je niet weet dat je bij Madmum Coffee aan de Tiensestraat hele goede koffie kunt halen, wordt je naar het gebouw toegetrokken. Wow, wat een geweldig mooi hoekpand! Met een gezellig terras voor de deur is het de ideale plek om even te pauzeren van je stedentripje in Leuven.

Lees meer
3
Madmum Coffee Roasters & Bar Hungaria Leuven

Leuven

Zaterdag 08:30 - 18:00

Het hoofdkwartier van Madmum Coffee Roasters, dat is de locatie op de Vaartkom. Dat snap je ook als je op het pand stuit, want dat is gróót. Heel gaaf ook, met die grote, donkerbruine stalen raamkozijnen aan de buitenkant. Past helemaal in de creatieve hotspot die de havenbuurt in Leuven is.

Lees meer
4
Madmum Coffee Roasters & Bar Brusselsestraat Leuven

Leuven

Zaterdag 08:30 - 18:00

Stap je het – op het eerste gezicht – kleine hoekpand aan de Brusselsestraat binnen, dan valt de knalroze muur meteen op. De spreuk op de muur kan niet passender zijn: Great things from coffee will come. Dat belooft veel goeds en ik kan je vertellen: die belofte komen ze hier op de Brusselsestraat zeker na!

Lees meer
5
Madmum Coffee Erasmushuis Leuven Leuven

Leuven

Zaterdag Closed

Ben je in de buurt van de Universiteit van Leuven? Wip dan zeker even binnen bij Madmum Coffee, op de begane grond van het Letterenhuis. Hier is het altijd gezellig druk. Met studenten, met leraren of met koffieliefhebbers die toevallig – of expres – langskomen. Toch hoef je niet bang te zijn dat je lang moet wachten. De handig ingerichte bar maakt dat je altijd snel aan de beurt bent.

Lees meer
6
Madmum Coffee Roasters Station Leuven Leuven

Leuven

Zaterdag 07:00 - 19:00

Koffiebar Madmum Coffee Roasters in station Leuven past helemaal in de historische sfeer van het oude treingebouw. Kijk maar eens naar de sierlijke tegelvloer en houten zitjes. Ook als je haast hebt, zou je alsnog de tijd willen pakken om hier even lekker neer te ploffen.

Lees meer
7
Noir Coffeebar Leuven

Leuven

Zaterdag 10:00 - 18:00

Noir Coffeebar is een specialty coffeebar geopend door Kris van Guyse. Je kunt deze koffiebar vinden op de Naamsestraat en vlakbij de Sint- Michielskerk. Ze serveren koffie van Tāne Roasters Collective!

Lees meer
8
ONAN Coffee Leuven

Leuven

Zaterdag 08:30 - 17:30

Onan Coffee is de koffiebar en koffiebranderij van Hans en Chloé. Sinds 2004 weten zij dat koffie meer is dan alleen een drankje. Voor alle koffieliefhebbers is het een plek om dag in dag uit een kopje koffie te halen.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden