0

Leuven

5x de beste koffie van Leuven

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Leuven

Misschien denk je bij een Belgisch stedentripje eerder aan Antwerpen, Brussel of Gent, maar Leuven is ook zéker het ritje naar het zuiden waard. Het is een charmante studentenstad waar veel te doen en te zien is. Ook als je liefhebber bent van specialty coffee, heb je in Leuven genoeg leuke opties.

Wie lekkere koffie wil drinken in Leuven, zit bijvoorbeeld altijd goed bij MOK Specialty Coffee Bar. Een koffiebar die je misschien al kent als je wel eens in Brussel bent geweest: daar vind je ‘m ook. Natuurlijk zijn er méér koffiebars in Leuven die de moeite waard zijn. Weten waar je zijn moet? Hieronder vind je een overzicht van de leukste plekjes in Leuven waar je goede koffie kunt drinken. We zijn benieuwd welke koffiebar jouw favoriet is!

Filteren
1
MOK Specialty Coffee Bar Leuven

Leuven

Vrijdag 10:00 - 17:00

Mok Coffee heeft twee koffiebars in België, koffiebranderij en sindskort een eigen wijnbar. Jens Crabbé is de eigenaar van MOK Coffee en heeft zijn eerste koffiebar geopend in Leuven en de rest is gevestigd in Brussel.

Lees meer
2
Madmum Coffee Roasters Leuven

Leuven

Vrijdag 08:00 - 17:30

Zo’n 15 jaar lang heeft Pieter voor The JAVA Coffee Company gewerkt, en heeft daar dus alle koffiekennis opgedaan. In 2015 wint hij het Belgian Cup Tasters Championship en in 2014 én 2015 wordt Pieter uitgeroepen tot beste koffiebrander van België. Toch begint het te kriebelen, en wil hij zich vooral toeleggen op specialty coffee. Dat doet hij wanneer hij in 2018 Madmum opent. Pieter bezoekt zelf de plantages in o.a. Ethiopië, Colombia, Brazilië en Tanzania, omdat hij persoonlijk contact en weten wat er daar speelt ontzettend belangrijk vindt.

Lees meer
3
ANNA Specialty bar Leuven

Leuven

Vrijdag 08:30 - 17:00

In het centrum van Leuven vindt je specialty bar ANNA. Je kunt hier terecht voor heerlijke specialty coffee van OR Coffee. Daarnaast serveren ze hier ook verschillende thee’s en chocola.

Lees meer
4
Noir Coffeebar Leuven

Leuven

Vrijdag 08:30 - 17:30

Noir Coffeebar is een specialty coffeebar geopend door Kris van Guyse. Je kunt deze koffiebar vinden op de Naamsestraat en vlakbij de Sint- Michielskerk. Ze serveren koffie van Tāne Roasters Collective!

Lees meer
5
ONAN Coffee Leuven

Leuven

Vrijdag 08:30 - 17:30

Onan Coffee is de koffiebar en koffiebranderij van Hans en Chloé. Sinds 2004 weten zij dat koffie meer is dan alleen een drankje. Voor alle koffieliefhebbers is het een plek om dag in dag uit een kopje koffie te halen.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.