Leuven

6x de beste koffie, leuven van Leuven

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Leuven

Vlak voor Brussel vind je dé studentenstad van Vlaanderen. Naast studenten, barst het in Leuven van de koffiebars. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke specialty coffee met unieke smaken of lekker op terras wilt zitten in de stad? Voor ieder wat wils: de beste koffiebars in Leuven !

Filteren
1
ANNA Specialty bar Leuven

Leuven

Maandag 08:30 - 17:00

In het centrum van Leuven vindt je specialty bar ANNA. Je kunt hier terecht voor heerlijke specialty coffee van OR Coffee. Daarnaast serveren ze hier ook verschillende thee’s en chocola.

Lees meer
2
Koffie & Staal Leuven

Leuven

Maandag Closed

Koffie & Staal is een koffiebar maar ook iets anders. Je kunt hier namelijk meubelen laten ontwerpen en maken. Wegens de lockdown is Koffie en Staal nu gesloten, maar hopen snel weer klaar te staan voor iedereen.

Lees meer
3
Madmum Coffee Roasters Leuven

Leuven

Maandag 08:00 - 17:30

Zo’n 15 jaar lang heeft Pieter voor The JAVA Coffee Company gewerkt, en heeft daar dus alle koffiekennis opgedaan. In 2015 wint hij het Belgian Cup Tasters Championship en in 2014 én 2015 wordt Pieter uitgeroepen tot beste koffiebrander van België. Toch begint het te kriebelen, en wil hij zich vooral toeleggen op specialty coffee. Dat doet hij wanneer hij in 2018 Madmum opent. Pieter bezoekt zelf de plantages in o.a. Ethiopië, Colombia, Brazilië en Tanzania, omdat hij persoonlijk contact en weten wat er daar speelt ontzettend belangrijk vindt.

Lees meer
4
MOK Specialty Coffee Bar Leuven

Leuven

Maandag 10:00 - 17:00

MOK heeft inmiddels twee koffiebars (in Leuven en Brussel) en een koffiebranderij. De eigenaar heet Jens Crabbé en zijn verfijnde filosofie over specialty coffee is aanstekelijk. Iedere keer weer blijft Jens verbazen met zijn kennis, kijk op koffie en prachtige koffies die je daadwerkelijk versteld doen staan. MOK staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit en exclusieve koffies, die Jens weet te bemachtigen door de goede relaties die hij door de jaren heeft opgebouwd. Hij gelooft absoluut niet in OMNI, omdat iedere koffie haar eigen profiel verdient. Geen poespas, marketing of snelle praatjes, maar vooral échte klantenservice is volgens Jens de sleutel tot zijn succes.

Lees meer
5
Noir Coffeebar Leuven

Leuven

Maandag 08:30 - 17:30

Noir Coffeebar is een specialty coffeebar geopend door Kris van Guyse. Je kunt deze koffiebar vinden op de Naamsestraat en vlakbij de Sint- Michielskerk. Ze serveren koffie van Tāne Roasters Collective!

Lees meer
6
ONAN Coffee Leuven

Leuven

Maandag 08:30 - 17:30

Onan Coffee is de koffiebar en koffiebranderij van Hans en Chloé. Sinds 2004 weten zij dat koffie meer is dan alleen een drankje. Voor alle koffieliefhebbers is het een plek om dag in dag uit een kopje koffie te halen.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.