Glasgow

9x de beste koffiebars van Glasgow

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Wist je dat Glasgow de grootste stad van Schotland is, en zelfs de op twee na grootste stad van het hele Verenigd Koninkrijk? Het is een stad met superveel cultuur, architectuur en… sport. Ja, het is ooit benoemd tot echte ‘Sportstad’. Maar waar wij natuurlijk het meest nieuwsgierig naar zijn: waar kun je goede koffie drinken in Glasgow?

Ik kan je vertellen, het was echt niet moeilijk om goede koffiebars in Glasgow te vinden. Daar barst de stad namelijk van! Van kleine hippe take away-zaken tot grotere, gezellige tenten waar je ook kunt lunchen. We kunnen wel zeggen dat Glasgow óók een echte specialty coffee stad is. Hieronder zie je onze lijst met eerlijke reviews. Wanneer staat jouw reisje op de planning?

Filteren
1
Perch & Rest Coffee Glasgow

Glasgow

Donderdag 08:30 - 18:00

In het rustige deel van een gezellige straat in Glasgow, Otago Street, zit Perch & Rest Coffee. Van buiten is dit een van de mooiere koffiebars van de stad. Het lijkt wel een beetje op een gezellige herberg. En de koffie? Die is erg lekker. Er is zelfs Geisha!

Lees meer
2
Us vs. Them Sauchiehall Street Glasgow

Glasgow

Donderdag 08:00 - 15:00

Us vs. Them heeft 2 vestigingen. Eentje net buiten het centrum, in Gallowgate, en eentje in Sauchiehall Street. Die laatste zit wél in hartje Glasgow en is daarom perfect om te bezoeken als je het centrum van de stad aan het ontdekken bent.

Lees meer
3
Us vs. Them Gallowgate Glasgow

Glasgow

Donderdag 08:00 - 16:00

Engineering coffee, dat is het motto van Us vs. Them in Glasgow. Koffie waar techniek achter zit dus. Nou, een staaltje knappe techniek weten de barista’s hier wel op te brengen. Wát een goede koffie! Je moet er een stukje het centrum van Glasgow voor uit, maar dan heb je ook wat.

Lees meer
4
Short Long Black Glasgow

Glasgow

Donderdag 09:00 - 16:00

Wie langs Short Long Black wandelt, kan niet anders dan stoppen. Die broodjes en gebakjes in de etalage… Daar word je als vanzelf naartoe getrokken. En al helemáál in combinatie met de geur van de koffie, die via de deur naar buiten komt.

Lees meer
5
Space Specialty Coffee House Glasgow

Glasgow

Donderdag 08:00 - 17:00

Wie bij Space Specialty Coffee House in Glasgow naar binnen loopt, moet gelijk lachen. Want space… Dat hebben ze hier niet echt. Wél hele goede koffie en baksels waarvoor je terug wil komen!

Lees meer
6
Kaf Coffee Glasgow

Glasgow

Donderdag 08:30 - 15:30

Kaf Coffee is klein, maar niet te missen als je er langs loopt. Dat zal vooral zijn omdat er elke dag een lange rij voor de deur staat. Terecht: de koffie is hier écht heel goed. En het eten misschien nog wel beter.

Lees meer
7
Hinba Specialty Coffee Glasgow

Glasgow

Donderdag 09:00 - 16:00

Hinba Coffee Roasters heeft 3 koffiebarretjes in Glasgow. Een van de grootste zit op Dumbarton Road, een drukke straat midden in de stad. Het is voor veel bewoners een fijne stop onderweg. Je zit er gezellig én krijgt superlekkere koffie.

Lees meer
8
Black Pine Coffee Co. Glasgow

Glasgow

Donderdag 08:30 - 17:00

Black Pine Coffee Co. is een begrip in Glasgow. Sinds 2017 serveren ze hier koffie van wisselende guest filters. Koffieliefhebbers zijn lovend over de kleine zwarte koffiebar, en dat begrijp ik maar al te goed.

Lees meer
9
Coffee Republic Glasgow

Glasgow

Donderdag 08:00 - 15:00

Wie voor de deuren van Coffee Republic staat en dan naar binnen loopt, zal een beetje verbaasd zijn. Van binnen ziet het er veel gezelliger uit dan de buitenkant doet vermoeden. Een beetje als een warme huiskamer. Gelukkig dat de koffie ook zo lekker is, daardoor voelen we ons pas écht thuis.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden