Florence

6x de beste koffiebars van Florence

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Toscane is misschien wel de allerpopulairste regio van Italië. De hoofdstad van deze streek? Dat is Florence. Deze stad moet je wel met een opgeladen camera bezoeken: er zijn zoveel fotogenieke plekjes. Van romantische straatjes tot historische bouwwerken. Ook typisch Florence zijn de vele koffiebars. Weten waar je in Florence de lekkerste specialty coffee kunt drinken? Ik vertel het je.

Ga dan lekker koffie drinken in een van de vele specialty coffee bars in Florence. Aan keuze voor koffiebars is hier gelukkig geen gebrek. Spot jij er nog een tijdens je tripje in deze fijne Italiaanse stad? Laat het me zeker weten. Heb ik weer een reden om een keertje terug te gaan 😉

Filteren
1
Nieuw
Ditta Artigianale Riva d’Arno Florence

Florence

Donderdag 08:00 - 20:00

Ditta Artigianale Riva d’Arno is misschien wel de kleurrijkste koffiebar van de keten. Het ligt in de wijk Oltrarno, die bekendstaat om haar multi-culturaliteit en creativiteit. Sowieso leuk om doorheen te wandelen – met een pauzestop dus bij Ditta Artigianale op de Via Lungarno Soderini.

Lees meer
2
Nieuw
Ditta Artigianale Via dello Sprone Florence

Florence

Donderdag 08:00 - 19:30

Om de hoek van de rivier Amo en op steenworp afstand van de Ponte Vecchio (een supermooie oude brug) vind je Ditta Artigianale Via dello Sprone. De koffiebar ligt in de Via dello Sprone – vandaar de naam. Het is de tweede geopende vestiging van Ditta Artigianale: een megapopulaire koffieketen in Florence.

Lees meer
3
Nieuw
Ditta Artigianale & Hario Cafe Florence

Florence

Donderdag 07:30 - 00:00

Ditta Artigianale vind je op meerdere plekken in Florence. Zoals ook die op de Via Carducci. De koffiebar op de Via dello Sprone wordt de mooiste genoemd, maar eerlijk… Die op de Via Carducci doet er niet veel voor onder. En dan heb ik het vooral over het interieur. Supergaaf, hoe hip hier gecombineerd wordt met écht klassiek Italiaans.

Lees meer
4
Nieuw
Fluid Florence

Florence

Donderdag 08:00 - 18:00

Florence staat vooral bekend om haar geschiedenis. Haar mooie, oude gebouwen en de historische verhalen die daarbij horen. Wat een contrast met FLUID, de specialty coffee bar aan de Borgo la Croce! Hier is alles hypermodern. Sterker nog, ik denk dat de kans klein is dat je ooit in zo’n koffiebar bent geweest.

Lees meer
5
Nieuw
Melaleuca Florence

Florence

Donderdag 07:30 - 16:00

In Florence kun je eigenlijk niet chagrijnig zijn. Maar als het tóch niet helemaal je dag is, moet je een bezoekje brengen aan koffiebar Melaleuca. Hier word je spontaan vrolijk. Dat kan niet anders. Wedden?

Lees meer
6
Nieuw
Coffee Mantra Florence

Florence

Donderdag 08:00 - 18:00

Coffee Mantra zit op een leuke plek in Florence. Op het randje van het oude centrum, waar heel veel studenten wonen. De kans dat je er Italiaanse (en internationale) studenten ontmoet tijdens je bezoek, is dus erg groot. Om de hoek ligt de Sant’Ambrogio kerk, een van de oudste gebouwen van de stad. Leuk om te combineren met je bezoek.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden