Brussel

8x de beste koffiebars van Brussel

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

De Brusselse koffieroute 

Brussel, de hoofdstad van België en van Europa. Dit kan niet anders betekenen dan een geweldige citytrip. De internationale bevolking en de bezienswaardigheden maken van Brussel een wereldstad. De toeristen komen en gaan om even een selfie te maken op de Grote Markt, om Manneke Pis te zien, heerlijk te shoppen, het Koninklijk Paleis te bewonderen, een (of meerdere) Beligsche speciaalbiertjes te drinken of om een kijkje te nemen bij het Atomium (wat overigens niet de moeite waard is om daar naar binnen te gaan). Daarnaast bestaat Brussel uit 19 wijkjes en telt het zo’n 1,1 miljoen inwoners. Al met al genoeg redenen voor koffieliefhebbers om een koffiebar te openen. En ja, aan koffiebars in Brussel geen gebrek. Hieronder de beste koffiebars in Brussel.

1
Belga & Co Coffee Brussel
9 3

Brussel

In een van de leukste buitenwijkjes van Brussel bevindt zich Belga & Co. Deze koffiebar is te vinden tussen de kledingboetiekjes, wijnbarretjes en restaurants. De koffie wordt door de eigenaren zelf gebrand en de koffie is heerlijk. In december 2018 hebben zij een tweede koffiebar geopend in Antwerpen!

Lees meer
2
Parlor Coffee Roasters Brussel
9

Brussel

Nog een geweldige koffiebar in de opkomende wijk Chatelain. Parlor Coffee Roasters is een plek waar ik vaak terug zou komen als ik in Brussel zou wonen. De koffie was perfect, er hing een relaxed sfeertje en de eigenaar was vriendelijk.

Lees meer
3
MOK Specialty Coffee Roastery & Bar Brussel
8 4

Brussel

In september 2016 opende in Brussel de tweede MOK koffiebar. De eerste MOK koffiebar was geopend in Leuven in 2012. Waar MOK zich onderscheidt is onder het motto: ‘Less is more’. De barista brouwt de koffie rond een gemeenschappelijke tafel in het midden van de koffiebar. Ook is er geen standaard kassa zichtbaar als men wilt afrekenen. Hierdoor willen de eigenaren samenhorigheid en gezelligheid creëren tussen de mensen, de koffie en de barista. Geweldig toch!? Hier past een laptop, telefoon of je ipad niet tussen, dus laat die lekker in de tas zitten en klets met elkaar!

Lees meer
4
Café Capitale – Sablon Brussel
7 8

Brussel

Tussen de nieuwe hippe wijkjes en het stadscentrum bevindt zich een van de drie Café Capitales in Brussel. Dit koffietentje ligt op een hoek met een goed terras. De bonen worden zelf gebrand in de andere locatie in Brussel. Het koffiebarretje oogt een beetje rommelig, omdat het een relatief klein koffiebarretje is. De meeste locals zitten daarom buiten aan de picknicktafels.

Lees meer
5
Café Capitale – City Center Brussel
7 6

Brussel

Cafe Capitale Centrum, nog geen drie minuten van de Grote Markt vandaan. Het ligt wederom op de hoek van een straat, maar helaas zonder terras. Ze spelen alleen vinyl records, Indie-rock, Old jazz, Electronica, Soul en Folk! De koffie smaakt net zo lekker als bij Sablon. Er zijn hier s’ochtends genoeg zitplaatsen en kun je gerust de krant lezen. Toch zou ik liever kiezen voor de andere Cafe Capitale in Sablon vanwege het terrasje.

Lees meer
6
Hinterland Brussel
6 9

Brussel

Hinterland is een koffiebar waar je ook gezond kunt ontbijten en lunchen. Alle ingrediënten zijn biologisch en milieuvriendelijk. Dit zien we ook terug in het koffietentje zelf, zo worden er bijvoorbeeld duurzame verpakkingen gebruikt en er staan veel vegetarische alternatieven op het menu. Het is niet echt een koffiebar waar je gaat werken, het is er namelijk vaak druk. Ook vind ik het meer een lunchcafé dan een koffiebar, omdat je hier zoveel verschillende lunchgerechten kunt bestellen. Hierdoor verdwijnt de koffie snel achter je ‘Super Healthy Instagramable Pancakes’.

Lees meer
7
Cafe Velvet Brussel
6

Brussel

Cafe Velvet: eentje in Brussel en de andere in Columbia. De koffiebonen komen dan ook uit Columbia. De koffie was prima, maar zeker niet een van de beste in Brussel. Het koffietentje ligt achter de St. Catherine kerk aan het water met een heerlijk terras. Er zijn genoeg zitplaatsen binnen en het personeel is vriendelijk.

Lees meer
8
OR Coffee Bar – City Center Brussel
5 8

Brussel

OR Espresso bar, de toeristen koffiebar van Brussel. Het is een barretje waar je een koffie to go haalt, je kunt hier namelijk niet rustig genieten van je koffie door de drukte. Dat is ook totaal niet nodig, want je staat op de Grote Beurs met een heerlijk Fair Trade koffie in je hand.

Lees meer
Belga & Co Coffee Brussel

Brussel

Baljuwstraat 7A
1000 Brussel
Lees meer
Café Capitale – City Center Brussel

Brussel

Zuidstraat 45
1000 Brussel
Lees meer
Café Capitale – Sablon Brussel

Brussel

Ernest Allard 39
1000 Brussel
Lees meer
Cafe Velvet Brussel

Brussel

Brandhoutkaai 27
1000 Brussel
Lees meer
Hinterland Brussel

Brussel

Charleroise Steenweg 179
1060 Brussel
Lees meer
MOK Specialty Coffee Roastery & Bar Brussel

Brussel

Antoine Dansaertstraat 196
1000 Brussel
Lees meer
OR Coffee Bar – City Center Brussel

Brussel

A. Ortsstraat 9
1000 Brussel
Lees meer
Parlor Coffee Roasters Brussel

Brussel

Charleroise Steenweg 203
1060 Brussel
Lees meer

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle goede koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Vertel het ons

Veelgestede vragen over koffie in Brussel

Ten noorden van het centrum van Brussel kun je de beste koffie drinken bij MOK Specialty Coffee Roastery & Bar en Café Velvet. Bekijk hier de hele lijst.

De beste koffiebars in de wijk Sint-Gilles, ten zuiden van het centrum van Brussel, zijn Belga & Co Coffee, Parlor Coffee Roasters en Hinterland.

Vlakbij de Grote Markt in het centrum van Brussel vind je Café Capitale. Iets verder lopen drink je goede koffie bij OR Coffee Bar.

Ja hoor, de beste koffiebar in de wijk Sablon, vlak onder het centrum van Brussel, is Café Capitale – Sablon.

Andere steden