0

Brussel

14x de beste koffiebars van Brussel

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Specialty coffee drinken in Brussel

Brussel, de hoofdstad van België én van Europa. Dat kan niet anders betekenen dan een geweldige citytrip. De stad telt zo’n 1,1 miljoen inwoners die in 19 verschillende wijkjes wonen. Allemaal mensen die van goede koffie moeten worden voorzien. Dat is gelukkig geen enkel probleem, want aan specialty coffee bars is in Brussel geen gebrek.

Dat is in het verleden wel anders geweest. Brussel staat daardoor niet algemeen bekend om zijn specialty coffee scene. Maar dat is dus (gelukkig) aan het veranderen! In de laatste jaren zijn er onwijs veel nieuwe koffiebars in Brussel geopend. Denk bijvoorbeeld aan Bouche Coffee, Kami en Wide Awake. MOK Coffee is en blijft vooralsnog de beste specialty coffee bar in Brussel, maar daar zou zomaar verandering in kunnen komen… Wij zijn benieuwd naar de ontwikkelingen. De beste koffiebars die je in ieder geval nú in Brussel kunt vinden, staan in onderstaande lijst.

Filteren
1
MOK Specialty Coffeebar Brussel

Brussel

Zaterdag 10:00 - 18:00
Staat bekend om de White Label specials!

Als je maar één specialty koffiebar kan bezoeken in Brussel: MOK Coffee. Het is dé koffiebar van Jens Crabbe, waarbij het draait om koffie en zichzelf onderscheidt onder het motto: ‘Less is more’.

Lees meer
2
Bouche Coffee Brussel

Brussel

Zaterdag 08:00 - 16:00

Vlakbij het Koninklijk Paleis opent Antoine zijn tweede koffiebar in Brussel. Bouche Coffee is een specialty koffiebar met heerlijke koffie van Wide Awake en soms een ‘guest roaster’. Deze plek is ideaal voor koffieliefhebbers, want er zijn twee verschillende barren: Espressobar en brewbar.

Lees meer
3
Wide Awake Coffee Brussel

Brussel

Zaterdag 10:00 - 17:00
Branderij waar je koffiebonen, tools en koffie to go kunt halen.

Wide Awake is in 2019 opgericht door Rutger Callewier en Senina Cojocari, nadat ze elkaar hebben ontmoet in Londen. Hun doel is specialty coffee inclusief te maken en het beschikbaar te stellen aan een groter publiek. Op deze locatie vind je vooralsnog de branderij, maar je kunt er woensdag t/m zaterdag ook terecht voor een koffie to go.

Lees meer
4
KAMI. Brussel

Brussel

Zaterdag 10:00 - 17:00

Twee jaar geleden opende Kami. voor het eerst haar deuren in Brussel. Ieder maand wisselen ze van een andere guest roaster, die natuurlijk specialty koffie brandt. Kami. staat bekend om de vele keuzes voor het drinken van een heerlijk filterkoffietje.

Lees meer
5
BUDDYBUDDY Brussel

Brussel

Zaterdag 10:00 - 18:00

BUDDYBUDDY ligt rond de brede, lommerrijke Louizalaan met zijn vele exclusieve boetieks en chique restaurants. Deze specialty koffiebar is volledig plant-based en heeft een high-end uitstraling. Maar er iets nog iets wat BUDDYBUDDY zo bijzonder maakt…

Lees meer
6
My Little Cup Brussel

Brussel

Zaterdag 09:00 - 17:00

My Little Cup is een hippe, kleine en populaire koffiebar, die koffie serveert van wisselende koffiebranders. Je vindt My Little Cup ten Noord-Oosten van het centrum van Brussel.

Lees meer
7
Frank.brussels Brussel

Brussel

Zaterdag 10:00 - 22:00

Frank. is een koffiebar in het drukke winkelcentrum van Brussel en ligt tegenover het ”La Monnaie” theater. Ze serveren damn good specialty koffie van Wide Awake Coffee en zijn gespecialiseerd in Australische gerechten voor ontbijt, lunch, en borrel.

Lees meer
8
Ana Attento Coffee Brussel

Brussel

Zaterdag 09:00 - 18:00

Ana Attento Coffee is dé nieuwe naam van alle OR koffiebars. OR Coffee heeft in 2020 alle koffiebars verkocht, zodat Katrien en Tom zich volledig kunnen concentreren op het branden van specialty koffie. Gelukkig blijft alles hetzelfde en staat OR Coffee nog steeds op de kaart, maar dan onder een andere naam: Ana Attento Coffee!

Lees meer
9
Hinterland Brussel

Brussel

Zaterdag 09:00 - 16:00

Hinterland is een koffiebar waar je ook gezond kunt ontbijten en lunchen. Alle ingrediënten zijn biologisch en milieuvriendelijk. Dit zien we ook terug in het koffietentje zelf, zo worden er bijvoorbeeld duurzame verpakkingen gebruikt en er staan veel vegetarische alternatieven op het menu. Het is niet echt een koffiebar waar je gaat werken, het is er namelijk vaak druk. Ook vind ik het meer een lunchcafé dan een koffiebar, omdat je hier zoveel verschillende lunchgerechten kunt bestellen. Hierdoor verdwijnt de koffie snel achter je ‘Super Healthy Instagramable Pancakes’.

Lees meer
10
Belga & Co Coffee Brussel

Brussel

Zaterdag 08:30 - 18:30

In een van de leukste buitenwijkjes van Brussel bevindt zich Belga & Co. Deze koffiebar is te vinden tussen de kledingboetiekjes, wijnbarretjes en restaurants. De koffie wordt door de eigenaren zelf gebrand en de koffie is heerlijk. In december 2018 hebben zij een tweede koffiebar geopend in Antwerpen!

Lees meer
11
Jackie Brussel

Brussel

Zaterdag 09:00 - 18:00

Nog een geweldige koffiebar in de opkomende wijk Chatelain. Jackie is een nieuwe koffiebar! Voorheen zat hier Parlor Coffee Roasters, maar zij hebben het stokje overgedragen aan Jackie.

Lees meer
12
Café Capitale – City Center Brussel

Brussel

Zaterdag 09:30 - 20:00

Cafe Capitale Centrum, nog geen drie minuten van de Grote Markt vandaan. Het ligt wederom op de hoek van een straat, maar helaas zonder terras. Ze spelen alleen vinyl records, Indie-rock, Old jazz, Electronica, Soul en Folk! De koffie smaakt net zo lekker als bij Sablon. Er zijn hier s’ochtends genoeg zitplaatsen en kun je gerust de krant lezen.

Lees meer
14
Stella Coffee Bar Brussel

Brussel

Zaterdag 09:00 - 18:00

Stella Coffeebar is pas geopend in 2022, en nu al een groot succes in Brussel. Het is een koffiebar met een leuke twist voor onze viervoeters. Die lieve schattige huisdieren zijn hier namelijk meer dan welkom. Ze serveren specialty koffie van Awake Coffee Roasters. Veel keuze aan filterkoffie, wat altijd top is!

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Brussel

Waar drink je de beste koffie in Brussel Noord?

Ten noorden van het centrum van Brussel kun je de beste koffie drinken bij MOK Specialty Coffee Roastery & Bar en Wide Awake. Bekijk hier de hele lijst.

De beste koffiebars in de wijk Sint-Gilles, ten zuiden van het centrum van Brussel, zijn Kami, Tuckshop, Belga & Co Coffee, en Hinterland.

Vlakbij de Grote Markt in het centrum van Brussel vind je Frank en Buddybuddy. Iets verder lopen drink je goede koffie bij OR Coffee Bar.

Ja hoor, de beste koffiebar in de wijk Sablon, vlak onder het centrum van Brussel, is Café Capitale – Sablon.

Andere steden