Berlijn

15x de beste coffeebars van Berlijn

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Specialty coffee in Berlijn

Een ding is zeker, in deze stad zul je je niet snel vervelen! Berlijn heeft vele gezichten en is op geen enkele manier in een hokje te stoppen. De geschiedenis, mooie gebouwen, centrum, clubs, zwervers, dure straatjes en alledaagse hipsters komen je voorbij. Het is een stad die 24 uur per dag bruist en waar je altijd iets nieuws kunt ontdekken. En wat is nu leuker dan koffiehotspots in Berlijn ontdekken?

Er zijn ontzettend veel koffiebars, helaas heb ik ze niet allemaal kunnen bezoeken. Hieronder de koffiebars die ik wel heb bezocht tijdens mijn citytrip in April 2019 en in Maart 2022.

Filteren
1
Bonanza Coffee Roastery Berlijn

Berlijn

Vrijdag 09:00 - 18:00

Bonanza heeft een koffiebar en een koffiebranderij en zijn de koplopers op het gebied van specialty coffee in Berlijn. In 2006 werd de koffiebar geopend voor publiek. De ervaring, hard werken en de kennis over koffie zien we terug in beide locaties van Bonanza. Je betaalt hier iets meer voor een koffie omdat je écht het verschil proeft.

Lees meer
2
Nano Kaffee Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:30 - 17:00

Een zeer goede specialty coffeebar in Berlijn is Nano Coffee. Ze branden hun eigen koffie in de branderij en hebben leuke specials op de kaart staan voor filterkoffie. Ze bestaan al sinds 2017 en het interieur is geweldig. Als gast kijk je naar de barista die een heerlijk kopje koffie voor je klaarmaakt

Lees meer
3
Ben Rahim Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:00 - 18:00

Een verstopte koffiebar in de achtertuinen van Hackesche Höfe is Ben Rahim. Je maakt hier kennis met de Arabische koffiecultuur, namelijk de gastvrijheid uit Tunesië. Het is een kleine koffiebar die koffiebonen uit Noorwegen verkoopt. De specialiteit van dit barretje is de Red Brick van Square Miles London. Daarnaast zijn er drie verschillende filter koffies.

Lees meer
4
Bonanza Heroes Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:30 - 18:00

Bonanza heeft een koffiebar en een koffiebranderij en zijn de koplopers op het gebied van specialty coffee in Berlijn. In 2006 werd de koffiebar geopend voor publiek. De ervaring, hard werken en de kennis over koffie zien we terug in beide locaties van Bonanza. Je betaalt hier iets meer voor een koffie omdat je écht het verschil proeft. Bonanza Heroes is te vinden in een leuke straat vol met barretjes en vintage winkels. Bij binnenkomst staat de koffiemachine op je te wachten om te draaien. Het draait hier alleen om koffie.

Lees meer
5
Refinery High End Coffee Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:00 - 18:00

Refinery High End Coffee is een koffiebar gelegen in de Mitte aan de Spree. Er staat een Kees van der Westen apparaat. Ze serveren koffie van lokale koffiebranderijen uit Berlijn zoals Bonanza, Fjord en The Barn. Het is strak ingericht, en er zijn veel plaatsen om te zitten. Tevens is dit ook een heerlijk plekje om te ontbijten.

Lees meer
6
THE BARN Roastery & Café Berlijn

Berlijn

Vrijdag 09:00 - 16:00

The Barn is de allerbekendste specialty koffiebranderij van Berlijn, Duitsland. In deze hoofdstad zijn er meer dan 6 vestigingen en dit is dé nieuwe locatie van de koffiebranderij van The Barn.

Lees meer
7
Zacharias kaffeebar Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:00 - 16:00

Kollwitzstraße is een van de leukere straatjes in Berlijn om doorheen te wandelen want het heeft meerdere specialty koffiebars waaronder dus Zacharias Kaffeebar. Deze koffiebar is geopend in 2021 door Mario &  Johannes.

Lees meer
8
Concierge Coffee Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:00 - 18:00

Dé boutique espressobar van Berlijn is toch wel Concierge Coffee. Het kleine, schattige koffiebar is te vinden aan het water in Kreuzberg. Het is een donkere koffiebar met alleen zitplaatsen buiten. Ook is het een simpele koffiebar omdat zij geen hip & trendy koffiebar willen zijn. Hierdoor komen er alleen maar locals. De eigenaren kennen de mensen die hier regelmatig koffie komen drinken en zien zelden toeristen.

Lees meer
9
Distrikt Coffee Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:30 - 17:00

Distrikt Coffee is een drukke koffiebar om te bezoeken. Het is een plek waar je naast koffie ook ontzettend goed kunt lunchen. De koffie komt van Fjord Coffee Roasters of een single origin van Coffeecollective uit Kopenhagen. Je kunt hier niet reserveren en je zult misschien in de rij moeten wachten.

Lees meer
10
Coffee Circle Café Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:30 - 18:00

Circle Coffee bestaat al sinds 2010, maar bijna 10 jaar later opende ze hun eerste eigen specialty koffiebar in Berlijn. Deze is te vinden op de Lindower Str. Dat is redelijk ver uit het centrum, maar in 2021 hebben ze maarliefst nog twee koffiebarren geopend.

Lees meer
11
Isla Coffee Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:00 - 18:00

Isla Coffee ligt ver buiten het centrum in de wijk Neukölln. Bij deze koffiebar draait alles om koffie en duurzaamheid van het milieu. Peter en Philip, de twee eigenaren, zijn doelbewust over consumeren. Zo drink je je koffie bijvoorbeeld uit kopjes van gerecycled koffiedik.

Lees meer
12
Five Elephant Mitte Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:00 - 19:00

Five Elephant Mitte is perfect voor een koffie to go. Het ligt in het shoppinggedeelte van Mitte tussen de grotere winkels zoals Urban Outfitters, Lee en Zara. Ze serveren niet alleen goede koffie, maar ook unieke cakejes. Je kunt kiezen uit de gekste gebakjes en taartjes. Let er wel op dat er beperkt zitplaatsen zijn en er geen toilet aanwezig is.

Lees meer
13
Five Elephant Kreuzberg Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:30 - 19:00

Five Elephant heeft meerdere vestigingen in Berlijn, waarvan deze de leukste is. Er hangt een huiselijke sfeer en ze hebben een lieve viervoeter rondlopen. Ook bevindt zich hier de koffiebranderij van Five Elephant, net zoals de lekkere cakejes uit Mitte. In het weekend is het verboden om hier te werken en als je hier doordeweeks je laptop wilt openklappen, mag dit alleen achterin de koffiebar.

Lees meer
14
The Barn Mitte Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:00 - 18:00

Met zeven vestigingen is The Barn de bekendste koffiebar van Berlijn. Deze koffiefamilie is ontstaan in 2010 en vestigde zijn eerste koffiebar op de Auguststraße. Het is een druk bezochte koffiebar waarbij er een rij buiten staat voordat de winkel open was. De koffie is uitstekend, maar de locatie is wat klein, waardoor je niet rustig kunt zitten.

Lees meer
15
Kaffeekirsche Roastery Berlijn

Berlijn

Vrijdag 08:00 - 19:00

Kaffeekirsche is een bekende koffiebar in de wijk Neukölln. Het is een plaats waar iedere dag de locals genieten van een koffietje. Het ligt vlakbij het Schönleinstraße metro station en ligt niet in het centrum. De koffiebar is een grote ruimte en heeft zijn eigen koffiebranderij om de hoek. Er hangt een drukke sfeer, waarschijnlijk door de keuze van de eigenaren je koffie zelf te bestellen én af te halen aan de bar. Het komt, ik zeg het heel voorzichtig, over als Starbucks.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden