Koffiemarathon 2020

Koffiemarathon 2020

100 koffiebars in 30 dagen: Take-away editie!

Na de allereerste koffiemarathon ever, is de tweede editie van de koffiemarathon een feit! In november 2020 ga ik wederom 100 verschillende koffiebars bezoeken. Hiervoor reis ik door heel Nederland in 30 dagen. Ik hoor je nu wel denken…Wat een gek, die Sámmie! 🤦‍♀️☕

Het zal je niet ontgaan zijn dat 2020 een heel ander jaar is dan 2019. Door alles wat er momenteel gebeurt, heb ik dan ook heel erg getwijfeld of ik überhaupt een koffiemarathon zou houden. Ik heb verschillende ondernemers, klanten, vrienden, familie en fans deze vraag voorgelegd. De meningen waren verdeeld, maar iedereen was het ermee eens dat take-away dé oplossing is. En zo is de koffiemarathon 2020 “take-away editie” geboren! In november kun je mij online volgen als ik bij 100 verschillende koffiebars een koffie to-go haal.

Terugblik

De koffiemarathon 2020 is natuurlijk al lang afgelopen. Hieronder krijg je een indruk van hoe die editie is verlopen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koffietje.nl (@koffietje.nl)

Waarom deze koffiemarathon?

Er zijn eigenlijk drie verschillende redenen waarom ik weer deze uitdaging in november aan ga:

1. Méér aandacht voor specialty coffee
Afgelopen januari heb ik de bevindingen van “Het Grote Koffiebar Onderzoek” gedeeld op de Horecava. Een van de meest opvallende punten uit het onderzoek is dat 43% van de ondervraagden niet weet wat specialty coffee is én dat ongeveer 25% van de mensen die zeggen het wel te weten, niet het juiste antwoord kunnen geven. Dat terwijl ongeveer de helft van al deze mensen één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt! Daar moet verandering in komen. Koffie is lang genoeg een commodity geweest. De hoogste tijd dus voor meer aandacht voor kwalitatief goede koffie. Door een maand lang dag in dag uit 100 verschillende koffiebars in de spotlight te zetten, creëer ik meer aandacht voor specialty coffee!

2. Ondernemers een hart onder de riem steken
Van 2020 hadden we ons allemaal iets anders voorgesteld. Vooral in de hospitality industrie zijn de gevolgen van deze crisis merkbaar. Maar daar wil ik niet te lang bij stil blijven staan. Ik wil vooruit kijken. Op zoek naar positiviteit. Daarom wil ik door middel van deze koffiemarathon ondernemers steunen en ze een hart onder de riem steken.

Hoe? Door hun een maand lang in the picture te zetten. Door mensen te laten weten waar ze moeten zijn voor de beste koffie. Én deze mensen naar de koffiebars te trekken, al is het voor een koffie to-go. Daarmee steunen we elkaar, zodat we ook na deze crisis kunnen blijven genieten van het groeiende aantal heerlijke specialty coffee bars.

3. Koffie drinken en kletsen
Tja, ik blijf Sám… en ik hou nu eenmaal van koffie drinken! Ik kan niet wachten om iedereen weer te zien (anderhalve meter, I know), en om vooral overal weer heerlijke koffie te drinken! 🤗

Hier ben ik te vinden

Logistiek gezien is deze koffiemarathon weer een flinke uitdaging. 100 Koffiebars in 30 dagen betekent namelijk 3 à 4 koffiebars per dag! In totaal staan er 28 verschillende steden op de planning. Ditmaal begint deze koffiemarathon in Groningen, vervolgens maak ik een lus dwars door het land en eindig uiteindelijk in mijn hometown Eindhoven! Kortom, veel wandelen, veel kilometers in de auto en weinig thuis.

Benieuwd waar ik ben? Of zin om samen een koffie to-go te drinken? Bekijk dan mijn planning (deze kan wel nog iets wijzigen).

Bekijk de planning

Win iedere dag een koffietje!

Ow, had ik trouwens al verteld dat je tijdens deze marathon dagelijks kans maakt om een gratis kopje koffie te winnen? Niet!? Bij deze dan🎁! Ik mag namelijk bij (bijna) alle koffiebars een gratis kopje koffie, lunch, koffiebonen of zelfs een workshop koffie branden weggeven. Dat doe ik via mijn Instagram Stories. Dus hou die vooral goed in de gaten! Hieronder alvast hoe het werkt:

  1. Bekijk dagelijks mijn Instagram Stories
  2. Beantwoord de (meerkeuze)vraag die ik (of de koffiebar) stel
  3. Heb je het antwoord goed, dan maak je automatisch kans om de desbetreffende prijs te winnen
  4. De ochtend erna, zo rond 8.30 uur, maak ik de winnaar(s) bekend
  5. De 3 mensen met het meeste aantal goede antwoorden, krijgen ook nog eens de Koffiebox december editie!

Gerelateerde artikelen