WAY – Specialty Coffee Roasters
9 7
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Ghent

WAY – Specialty Coffee Roasters

Google Maps
Bezocht op
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Way Coffee Roasters is een van de koffiebranderijen uit Gent. Way heeft twee koffiebarren, waarbij deze locatie ook nog koffie wordt gebrand. Je kunt deze te gekke koffiebar vinden in DOK Noord.

Charlene De Buysere

Sinds april 2017 is Way Coffee Roasters een stijlvolle, jong en culinaire specialty coffeebar en branderij. Charlene De Buysere is de eigenaresse en tevens een van de beste barista’s uit België. Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen zoals de Belgian Barista Champion en Belgian Brewerscup Champion. In 2012 heeft ze zelfs de World Aeropress Champion gewonnen. Geen wonder dat Way Coffee zo populair is in Gent.

WAY – Specialty Coffee Roasters in Ghent
WAY – Specialty Coffee Roasters in Ghent

DOK Noord

Deze koffiebar en branderij bevindt zich in DOK Noord. Het is een oude industrieterrein omgetoverd tot een hip, innovatief, gezellig omgeving met diverse jonge ondernemers. Way Coffee is te vinden aan de achterkant van de DOK op nummer 4e en alleen doordeweeks geopend.

WAY – Specialty Coffee Roasters in Ghent
WAY – Specialty Coffee Roasters in Ghent

Coffee & Bagels…

Deze plek is bijzonder, want Way Coffee is de eerste specialty koffiebranderij in België die koffie brandt op een Diedrich IR12. Dankzij infraroodtechnologie en luchtstroomcapaciteiten kan Way een uniek brandprofiel creëren en tegelijkertijd wordt de ecologische voetprint beperkt.

Er is veel aanbod aan verschillende koffiebonen bij Way voor zowel espresso of filter. Zo hebben ze bijvoorbeeld hele bijzondere koffies zoals de SL28 Natural uit Uganda of en Geisha koffie. Way Coffee is namelijk helemaal weg van de zoetste, sappigste en meest uitgebalanceerde specialty koffie die je maar kunt krijgen.

Naast heerlijke koffie hebben ze ook verrukkelijke bagels met vegatarische hummus of cream cheese.

WAY – Specialty Coffee Roasters in Ghent

Nieuwe koffiewinkel in de stad?

Ongeveer drie maanden geleden (zomer 2021) opende Way Coffee een specialty koffiewinkel in het centrum van Gent. Het grootste verschil met deze locatie is dat daar geen zitjes zijn en het draait meer om het kopen van koffie voor thuis. Uiteraard krijg je een koffietje van het huis als je één zakje koffie koopt. Je kunt deze hier vinden.

 

 

Ghent

WAY – Specialty Coffee Roasters

De locatie van deze koffiebar en koffiebranderij is zeker een bezoekje waard. Way Coffee Roasters is erg populair in Gent, en bevindt zich o.a. in DOK Noord.

Koffiebonen
Koffiebonen

WAY Coffee

Melk
Melk

Volle melk, Havermelk

Koffiemachine
Koffiemachine

La Marzocco

Zetmethodes
Zetmethode(s)

V60, Aeropress, Chemex

Prijzen

Onderstaand de prijzen van WAY – Specialty Coffee Roasters. Deze worden vergeleken met de gemiddelde prijzen van een koffie, espresso en cappuccino in Ghent.

Koffie
€2,00
€3,00
€3,00
Espresso
€2,00
€3,00
€3,50
Cappuccino
€2,00
€3,00
€4,00

Overige informatie

Hebben ze WiFi? Kun je er iets eten? Is er tafelservice? Hieronder een overzicht van alle kenmerken van WAY – Specialty Coffee Roasters in Ghent.

Melk
Eten

Heb je trek? Bestel dan een van hun heerlijke bagels! LUNCH 11:30-15:30

Melk
Laptopbeleid

Way Coffee heeft een aparte ruimte waar mensen de hele dag kunnen werken aan tafels.

Specialty Coffee
Branderij
Verkoop bonen
Plantaardig
Tafelservice
Pin Only
WiFi
Spaarkaart
Terras
Diervriendelijk
Mindervaliden
Kindvriendelijk
Eten & gebak
Flexwerken

Adres

WAY – Specialty Coffee Roasters
Dok Noord 4E/001
9000 Ghent
België
Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00
Dinsdag09:00 - 17:00
Woensdag09:00 - 17:00
Donderdag09:00 - 17:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 17:00
Zondag10:30 - 17:00

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.