‘t Koffieboontje
8 2
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Utrecht

‘t Koffieboontje

Google Maps
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

‘t Koffieboontje is ontstaan door drie vrienden (Mustapha, Aziz & Brahim) met een ondernemend karakter. Een eigen zaak openen werd een feit in oktober 2014 in een monumentaal pand aan de Oude Gracht in Utrecht. Koffie staat voor gezelligheid, maar ook een moment voor jezelf! Halverwege 2017 gaan de drie vrienden en dé barista van koffieboontje (Denise) als SCA Barista Professional door het leven. Hierdoor weer een stapje verder in de Specialty Coffee scene en kunnen ze meer workshops gaan bieden. De zaken gaan zo goed dat ze buiten het centrum een tweede vestiging hebben geopend: Koffieboontje II 

Huiskamer

Sfeer en gastvrijheid is voor ‘t Koffieboontje heel belangrijk. Iedereen is welkom, of je nu een boek wilt lezen, werken achter je laptop of kopje koffie drinken met vrienden. Het is ontzettend knus ingericht met verschillende hoekjes: De een zit in een heerlijke hangstoel terwijl de andere naar buiten kijkt bij het grote raam. Ook hebben de locals hun eigen stempelkaartje in de bak liggen zodat ze kunnen sparen voor 1 gratis koffie. Als je 10 stempels hebt kun je genieten van een gratis koffie.

Het is een koffietentje waar je perfect computerwerk kunt doen. Het internet is snel, er is genoeg stroom en de muziek staat hier heel zachtjes aan. Perfect voor de concentratie, toch heeft ‘t Koffieboontje een regel. Om ervoor te zorgen dat deze koffiebar niet veranderd in een werkplaats, maar nog steeds knus en gastvrij blijft, is het niet toegestaan om hier in het weekend te werken op je laptop. Het is immers weekend. De typende handjes zijn bij drukte ook alleen toegestaan aan de lange bar.

‘t Koffieboontje in Utrecht
‘t Koffieboontje in Utrecht

Bocca

Bij binnenkomst is het al snel duidelijk dat je koffie afkomstig is van Bocca. Op het menu kun je meer lezen over de koffie. Zo kun je kiezen uit verschillende koffiebonen uit verschillende landen. Van espresso tot filterkoffie en daarnaast is er altijd keus tussen een kleine of een grote variant. Handig om te weten is, dat de koffie ook to go is! Mijn aanrader is zeker weten de cappuccino.

‘t Koffieboontje in Utrecht

Utrecht

‘t Koffieboontje

In het centrum van Utrecht aan de gracht ligt het leuke koffietentje: ‘t Koffieboontje. Deze koffiebar serveert koffie van Bocca Coffee Roasters. ‘T Koffieboontje is geopend in maart 2015 door drie vrienden met een ondernemend karakter. Mustafa, Aziz en Brahim vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. En die gastvrijheid zie je terug in de koffiebar.

Koffiebonen
Koffiebonen

Bocca

Melk
Melk

Volle melk, Havermelk, Sojamelk, Kokosmelk

Koffiemachine
Koffiemachine

La Marzocco

Zetmethodes
Zetmethode(s)

V60, Dripper, Aeropress & Moccamaster

Prijzen

Onderstaand de prijzen van ‘t Koffieboontje. Deze worden vergeleken met de gemiddelde prijzen van een koffie, espresso en cappuccino in Utrecht.

Koffie
€2,00
€2,60
€3,50
Espresso
€1,80
€2,70
€3,00
Cappuccino
€2,00
€2,00
€3,00

Overige informatie

Hebben ze WiFi? Kun je er iets eten? Is er tafelservice? Hieronder een overzicht van alle kenmerken van ‘t Koffieboontje in Utrecht.

Melk
Eten

Naast lekkere koffie kun je hier ook gebak en lunch krijgen.

Melk
Laptopbeleid

Er is een hoge tafel gereserveerd met drie stoelen waar je kunt werken.

Specialty Coffee
Branderij
Verkoop bonen
Plantaardig
Tafelservice
Pin Only
WiFi
Spaarkaart
Terras
Diervriendelijk
Mindervaliden
Kindvriendelijk
Eten & gebak
Flexwerken

Adres

‘t Koffieboontje
Oudegracht 92
3511 AV Utrecht
Nederland
Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Maandag08:00 - 17:00
Dinsdag08:00 - 17:00
Woensdag08:00 - 17:00
Donderdag08:00 - 17:00
Vrijdag08:00 - 17:00
Zaterdag08:00 - 17:00
Zondag08:00 - 17:00

Andere koffiebars in Utrecht

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.