Stoom013
9 5
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Tilburg

Stoom013

Google Maps
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

In 2017 openden Bob en Lukas een koffiebar: Stoom013. Het is een bijzondere locatie in Tilburg, namelijk de Spoorzone. Het is een mengelmoes van bedrijven, creatieve ondernemers en leuke nieuwe hotspots. Het is ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf Centraal Station. Verstopt achter de Cultuurfabriek Hall of Fame staat daar dé oude treinwagon van Stoom013: een koffiebar die niet meer weg te denken is uit Tilburg!

Koffie van Bocca

Bij binnenkomst is het al snel duidelijk dat je koffie afkomstig is van Bocca. Op het menu kun je meer lezen over de koffie. Zo kun je kiezen uit verschillende koffiebonen uit verschillende landen. Iedere koffieboon is Direct Trade en biologisch. Weet je nu écht niet wat je wilt drinken? Laat je dan informeren door Bob of Lukas. Ook kun je hier terecht voor leuke activiteiten en trainingen, zoals een thuis barista training.

Stoom013 in Tilburg
Stoom013 in Tilburg

Oude wagon

Het oude kleine wagonnetje heeft wat moeten doorstaan voordat hij zijn deuren kon openen. Het dak is verhoogd, raamkozijnen zijn geplaatst en de houten vloer is vervangen. Toch is het nog steeds het kleinste koffiebar van Tilburg, maar wel met het grootste terras (onder de specialty coffee scene van Tilburg dan hé)! Binnen zijn er vier tafeltjes om aan te zitten. Je kunt hier werken, maar ik zou dat zelf nooit doen. Het is veel meer een plek om te genieten en een praatje te maken met de mensen.

Tilburg

Stoom013

Het is even goed zoeken om deze bijzondere locatie te vinden: maar dan heb je ook wat! Het is een koffiebar in een oude treinwagon in de opkomende Spoorzone. Je kunt hier een goede kop koffie en thee drinken terwijl je op het verlaten spoor van Tilburg staat.

Koffiebonen
Koffiebonen

Bocca

Melk
Melk

Volle melk, Havermelk

Koffiemachine
Koffiemachine

La Marzocco

Zetmethodes
Zetmethode(s)

V60

Prijzen

Onderstaand de prijzen van Stoom013. Deze worden vergeleken met de gemiddelde prijzen van een koffie, espresso en cappuccino in Tilburg.

Koffie
€2,00
€2,20
€3,00
Espresso
€2,00
€2,10
€3,00
Cappuccino
€2,00
€2,00
€4,00

Overige informatie

Hebben ze WiFi? Kun je er iets eten? Is er tafelservice? Hieronder een overzicht van alle kenmerken van Stoom013 in Tilburg.

Melk
Eten

Ze hebben kleine gebakjes en taartjes. Het draait hier echt om koffie!

Melk
Laptopbeleid

Niet ideaal om te werken.

Specialty Coffee
Branderij
Verkoop bonen
Plantaardig
Tafelservice
Pin Only
WiFi
Spaarkaart
Terras
Diervriendelijk
Mindervaliden
Kindvriendelijk
Eten & gebak
Flexwerken

Adres

Stoom013
Burgemeester Brokxlaan 6
5041 SB Tilburg
Nederland
06 16572218
Bekijk op Google Maps

Openingstijden

MaandagClosed
Dinsdag08:30 - 17:30
Woensdag08:30 - 17:30
Donderdag08:30 - 17:30
Vrijdag08:30 - 17:30
Zaterdag10:00 - 18:00
ZondagClosed

Andere koffiebars in Tilburg

Tilburg

Mr. Morris

Tilburg

Buutvrij

Tilburg

Locals

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.