Bocca Coffee
9 4
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Amsterdam

Bocca Coffee

Google Maps
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Bocca Coffee Roasters is een van de bekendste koffiebars in Amsterdam. Deze koffiebar is uniek en heeft zijn eigen school waar je workshops kunt volgen. Je ziet de koffiebonen van Bocca veel terug bij andere koffiezaken in Nederland.

Bocca Coffee in Amsterdam
Bocca Coffee in Amsterdam
Bocca Coffee in Amsterdam

Oude koffiebrander

Het is een grote koffiezaak midden in het centrum van Amsterdam op de Kerkstraat. Bij binnenkomst kun je een grote oude Probat koffiebrander bewonderen. Dat is overigens een van de eerste branders waarop Bocca is begonnen met koffie branden. Daarnaast staat de toonbank, precies in het midden en zijn de zitplaatsen eromheen geplaatst. De schilderijen aan de muur vertellen je een verhaal achter de koffiebar. Het is een ontzettend mooi koffiebarretje en de koffie is altijd perfect!

Bocca Coffee in Amsterdam

Begonnen in de garage

Wist je dat Menno Simons (de oprichter van Bocca) is begonnen met het branden van koffie in een garage in de Laurierstraat in Amsterdam? De branderij is later verplaatst naar Dronten, toen de garage al snel te klein werd. De koffiebrander is toen ook vervangen, maar in plaats van deze weg te doen, heeft hij een speciaal plekje gekregen. Die is namelijk met een stoet van koffieboeren uit Ethiopië in klederdracht naar de Kerstraat gebracht. Daar vind je deze brander dus nog steeds en wordt nu gebruikt als watertap. Hoe leuk is dat! Naast koffie branden en verkopen, is Bocca zeer actief in het importeren van ongebrande koffiebonen uit onder andere Ethiopië. Daarmee heeft Bocca als eerste specialty koffiebrander in Nederland het gehele proces van boon to kopje in eigen hand.

Bocca Coffee in Amsterdam
Bocca Coffee in Amsterdam

Bocca Coffee

Kerkstraat 96HS
1017 GP Amsterdam
Nederland
0321 314 667

Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Maandag08:00 - 18:00
Dinsdag08:00 - 18:00
Woensdag08:00 - 18:00
Donderdag08:00 - 18:00
Vrijdag08:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 18:00
Zondag09:00 - 18:00

Andere koffiebars in Amsterdam

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.