IJskoffie

De tijden dat men bij het bestellen van koffie kon kiezen uit een kopje of een kannetje, zijn al lang voorbij. De keuze is reuze, zo ook in de zomerperiode! Je vindt hier alle artikelen over ijskoffie en ijskoffie recepten!

Tegenwoordig zijn er talloze variaties en verschillende bereidingswijze in de koffiewereld. De meeste ijskoffies worden gezet met een espresso, ijsblokjes en toegevoegde suikers en/of siropen. Maar je kunt ook ijskoffie maken waarbij je de koffie 12-24 uur in de koelkast moet laten staan. Het grootste verschil tussen de verschillende soorten ijskoffie is: óf de koffie wordt gezet met koud water óf met heet water.

IJskoffie

IJskoffie maken: 5 verschillende soorten

Er zijn vijf verschillende bereidingswijze voor het maken van ijskoffie. De populairste zijn de cold brew en iced coffee. Een cold brew is een koud gezette koffie waarvoor grof gemalen koffie wordt gemengd met koud water. En iced coffee wordt de hete koffie meteen op de ijsklontjes uitgegoten.

  • Heet gezette koffie: ijskoffie (iced coffee), de flash brew koffie.
  • Koud gezette koffie: Cold brew koffie, cold drip koffie en de nitro koffie.
IJskoffie
IJskoffie

De bekendste is natuurlijk de ijskoffie! In de basis zet je een espresso en die laat je ietsjes afkoelen. Je…

De Flash Brew koffie
De Flash Brew koffie

Het verschil tussen de ijskofie en de flash brew koffie is dat de flash brew meestal wordt gezet met een…

De Cold Brew koffie
De Cold Brew koffie

Soms ontstaat er wat verwarring over koffies die zijn gezet met koud of heet water. De term 'cold brew' is…

De Cold Drip koffie
De Cold Drip koffie

Een cold drip koffie wordt, net zoals de cold brew, gezet met koud water. Als je op zoek bent naar…

De Nitro koffie
De Nitro koffie

Nitro coffee wordt (in de regel) gemaakt van cold brew coffee waaraan stikstof (nitro of nitrogen) wordt toegevoegd. Door de…

IJskoude ijskoffie recepten

Wil je zelf thuis ijskoffie maken? Dan vind je hieronder een aantal ijskoffie recepten van ons, of van bekende barista’s. Scheelt een berg uitzoekwerk, waardoor je meteen aan de slag kunt met je eigen ijskoffie. Heb je zelf nog tips voor lekkere ijskoffie recepten? Laat het ons dan vooral weten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.