
De Moccamaster: Amerikaanser kan een koffiezetapparaat bijna niet klinken, vind je niet? Toch wordt dit apparaat ‘gewoon’ in ons kikkerlandje gemaakt, in Amerongen welteverstaan. En daar hebben ze al lang en breed bewezen dat ze héle goede koffiezetapparaten kunnen maken! Van over de hele wereld wordt er lovend gesproken over deze machine. Wij kunnen ons helemaal in al die lovende woorden vinden. In dit blog leggen we je uit hoe de Moccamaster werkt, zodat je voortaan zelf heel makkelijk lekkere koffie zet met dit apparaat.
De Moccamaster is ontworpen door Gerard Smit. Dat gebeurde in 1968, vier jaar nadat hij de fabrikant van Moccamaster (Technivorm) had opgericht. Dankzij goed onderzoek, uitmuntende kwaliteit en precieze technologie zet de Moccamaster al die jaren hele goede koffie. Wat maakt dit apparaat nu zo uniek ten opzichte van andere koffiezetapparaten? Voornamelijk het koperen verwarmingselement dat in de Moccamaster is gebouwd. Dat zorgt ervoor dat je koffie altijd op een optimale temperatuur wordt gezet, namelijk tussen de 92 en 96 graden Celsius. En dat is weer van invloed op de smaak van de koffie. Als je koffie te koud zet, dan smaakt de koffie zuur. Zet je de koffie te heet, dan wordt de koffie bitter. Daarnaast is de doorlooptijd bij de Moccamaster perfect ingesteld. Want ook die heeft invloed op de smaak van de koffie. Met de temperatuurrange en doorlooptijd van de Moccamaster geniet je dus altijd van een kop koffie die heerlijk smaakt: niet te zuur en niet te bitter.
Andere redenen om voor een Moccamaster te kiezen zijn:
De Moccamaster is een fijn en gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat waarmee je in een handomdraai heerlijke koffie zet. Zitten er dan helemaal geen nadelen aan deze machine? Dat ligt er maar net aan wat jij nadelig vindt natuurlijk. Deze volgende punten zouden tegen kunnen vallen:
Als je de Moccamaster aanzet, begint vrijwel direct het koperen verwarmingselement aan de binnenkant op te warmen. 30 seconden later is dit verwarmingselement zo heet geworden dat het water bijna een kookpunt bereikt. Het water schiet vervolgens omhoog, door de glazen buis en richting de overlooppijp, en begint vanuit de pijp gelijkmatig door de gaatjes op de koffie in het filter te druppelen. De koffie stroomt hierna via de mengpijp (die in het deksel van de kan zit) gelijkmatig de kan in. Heel dit proces duurt ongeveer 4 tot 6 minuten.
De Moccamaster is supergemakkelijk in gebruik. Volg onderstaande stappen en je geniet zonder veel moeite van een heerlijke kop koffie:
Benieuwd naar de kunsten van de Moccamaster? Dat kunnen we ons voorstellen; deze machine behoort echt tot de top van de koffiezetapparaten. En niet alleen qua werking. Het oog wil immers ook wat, toch? Via onderstaande links kun je een nieuwe Moccamaster kopen. Heb je de machine ontvangen, maar kom je er niet helemaal aan uit? Stuur ons gewoon een berichtje. We helpen je graag.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.