Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er waarschijnlijk wel ijs van maken. Dus ja, ook van koffie! Misschien heb je koffie-ijs al wel eens bij je favoriete ijssalon gezien. Of heb je het in de vriezer zien liggen van de supermarkt. Wist je dat je koffie-ijs ook zelf heel makkelijk kunt maken? Daar heb je zelfs geen ijsmachine voor nodig. Hoe je zelf koffie-ijs maakt, lees je in dit blog.
Wat heb je nodig voor koffie-ijs?
Je hebt helemaal niet zoveel ingrediënten en keukengerei nodig om zelf koffie-ijs te kunnen maken. Voor een bak ijs voor 10 personen moet je het volgende verzamelen:
375 milliliter verse slagroom
250 milliliter gecondenseerde (volle) melk
2 eetlepels koffielikeur
4 espressosticks
Een handmixer
Een mengkom
Een diepvriesbak met een inhoud van ongeveer 1 liter
Stap voor stap koffie-ijs maken
Doe de verse slagroom, de gecondenseerde melk, de 4 espressosticks en de koffielikeur in een kom.
Klop het mengsel stijf met de handmixer. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Schep het mengsel over in de diepvriesbak. Sluit de bak met het deksel en zet voor ongeveer 8 uur in de vriezer.
Je kunt het ijs ongeveer 1 maand lang in de vriezer bewaren. Wil je liever geen alcohol gebruiken? Vervang de koffielikeur dan voor karamelsiroop. Ook erg lekker!
Cold coffee drink with ice
Het ‘zusje’ van koffie-ijs: mokka-ijs
In de familie van koffie-ijs vind je ook mokka-ijs. Mokka is namelijk een koffiesoort. Mokka-ijs is dan ook altijd (een vorm van) koffie-ijs, maar koffie-ijs hoeft niet per se mokka-ijs te zijn! Benieuwd hoe je zelf mokka-ijs kunt maken? Volg dan onderstaand recept.
Wat heb je nodig voor mokka-ijs?
Voor een bak ijs voor 12 personen heb je het volgende nodig:
1 blik gecondenseerde melk
250 milliliter slagroom
7 gram oploskoffie
Een handje hazelnoten (ter garnering)
Een handje mokkaboontjes (ter garnering)
Een handmixer
Een kom
Een diepvriesbak met inhoud van ongeveer 1 liter
Stap voor stap mokka-ijs maken
Doe de gecondenseerde melk, slagroom en oploskoffie in een kom.
Klop het mengsel met de handmixer stijf. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Schep het opgesteven mengsel over in de diepvriesbak.
Hak de hazelnoten grof en strooi over het ijs. De mokkaboontjes laat je heel; strooi deze ook over het ijs.
De Clever Dripper 500ml Large is de grote variant. Geschikt voor 2 - 4 kopjes. Een van de eenvoudigste zetmethodes. In grijs, sepia of transparante kleur.
De 1Zpresso X-Pro S is het instapmodel handmolen van 1Zpresso die geschikt is voor zowel filter als espresso. Een prima molen voor de beginnende thuisbarista.
De Chemex Classic Koffiemaker 6 kops is de meest populaire variant. Perfect voor 4 tot 6 koppen koffie per keer.
Op voorraad
39,95
Door verder te klikken op deze site, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Zie onze cookieverklaring voor meer informatie over cookies. Lees meerSluiten