Koffie- of mokka-ijs maken als dessert
Door 258 Views

Koffie- of mokka-ijs maken als dessert

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er waarschijnlijk wel ijs van maken. Dus ja, ook van koffie! Misschien heb je koffie-ijs al wel eens bij je favoriete ijssalon gezien. Of heb je het in de vriezer zien liggen van de supermarkt. Wist je dat je koffie-ijs ook zelf heel makkelijk kunt maken? Daar heb je zelfs geen ijsmachine voor nodig. Hoe je zelf koffie-ijs maakt, lees je in dit blog.

Wat heb je nodig voor koffie-ijs?

Je hebt helemaal niet zoveel ingrediënten en keukengerei nodig om zelf koffie-ijs te kunnen maken. Voor een bak ijs voor 10 personen moet je het volgende verzamelen:

  • 375 milliliter verse slagroom
  • 250 milliliter gecondenseerde (volle) melk
  • 2 eetlepels koffielikeur
  • 4 espressosticks
  • Een handmixer
  • Een mengkom
  • Een diepvriesbak met een inhoud van ongeveer 1 liter

Stap voor stap koffie-ijs maken

  1. Doe de verse slagroom, de gecondenseerde melk, de 4 espressosticks en de koffielikeur in een kom.
  2. Klop het mengsel stijf met de handmixer. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Schep het mengsel over in de diepvriesbak. Sluit de bak met het deksel en zet voor ongeveer 8 uur in de vriezer.

Je kunt het ijs ongeveer 1 maand lang in de vriezer bewaren. Wil je liever geen alcohol gebruiken? Vervang de koffielikeur dan voor karamelsiroop. Ook erg lekker!

Cold coffee drink with ice

Het ‘zusje’ van koffie-ijs: mokka-ijs

In de familie van koffie-ijs vind je ook mokka-ijs. Mokka is namelijk een koffiesoort. Mokka-ijs is dan ook altijd (een vorm van) koffie-ijs, maar koffie-ijs hoeft niet per se mokka-ijs te zijn! Benieuwd hoe je zelf mokka-ijs kunt maken? Volg dan onderstaand recept.

Wat heb je nodig voor mokka-ijs?

Voor een bak ijs voor 12 personen heb je het volgende nodig:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 7 gram oploskoffie
  • Een handje hazelnoten (ter garnering)
  • Een handje mokkaboontjes (ter garnering)
  • Een handmixer
  • Een kom
  • Een diepvriesbak met inhoud van ongeveer 1 liter

Stap voor stap mokka-ijs maken

  1. Doe de gecondenseerde melk, slagroom en oploskoffie in een kom.
  2. Klop het mengsel met de handmixer stijf. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Schep het opgesteven mengsel over in de diepvriesbak.
  4. Hak de hazelnoten grof en strooi over het ijs. De mokkaboontjes laat je heel; strooi deze ook over het ijs.
  5. Zet 8 uur lang in de vriezer.

De laatste blogposts

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.