Wat is een babyccino🍼?
Door 861 Views

Wat is een babyccino🍼?

‘Zullen we een bakkie koffie doen?’ Iets wat je niet zo snel vraagt aan je kleine vriend/vriendin, terwijl zij het juist héél gezellig vinden om samen met mama & papa koffie te drinken. En daarbij staan die opdondertjes al snel op zijn kop van échte koffie. Hoe ga jij dan koffie drinken met ze? Met een babyccino!

Deze babyccino is overgewaaid uit Australië en inmiddels al behoorlijk ingeburgerd in Nederland. De babyccino wordt ook wel babychino, kleuterchino, kindercappuccino of kleuterkoffie genoemd. Een babyccino is de ‘baby-variant’ van de cappuccino, waar gelukkig geen koffie en dus geen cafeïne in zit.

Met koffie kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Hoe maak je een babyccino?

In Nederland kom je de babyccino steeds vaker tegen op de kaart. Maar je kunt hem ook gewoon gezellig thuis maken aan de keukentafel. Het is namelijk een klein bekertje met opgeklopte melk en daarmee kun je eindeloos variëren. Zo je kun bijvoorbeeld eetbare decoraties of siroop overheen doen of leuke figuurtjes maken met gezeefde cacaopoeder.
De stappen
  • 1: Klop de melk schuimig
  • 2: Schenk de opgeklopte melk in een sjieke koffiebeker
  • 3: Strooi een beetje cacaopoeder overheen
  • 4: Vergeet geen échte koffie voor jezelf te maken
  • 5: Geniet van jullie koffie-momentje

Lees ook:

De laatste blogposts

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.