Hoe zet je koffie met een Clever Dripper?
Door 3025 Views

Hoe zet je koffie met een Clever Dripper?

De naam zegt het al! De Clever Dripper is een slimmerik. Het is een filtermethode, die behoort tot de full immersion methode. Dit betekent dat je de gemalen koffiebonen samen met het water laat extraheren. De Clever Dripper is dé makkelijkste filtermethode om mee te beginnen als koffieliefhebber! Dus huppakee… aan de slag jij!

Psst… Clever Dripper kopen? Klik dan hier.

 

Clever Dripper 300ml

Wat is een Clever Dripper?

De Clever Dripper is een filterhouder, met eronder een druppelstop. Deze druppelstop zorgt ervoor dat de koffie niet meteen doorloopt. Pas als je de druppelstop op een mok of kannetje plaatst, gaat de ‘druppelstop’ open en loopt de koffie door. Zo laat je de koffie extraheren en behoort deze filterzetmethode tot de full immersion methode.

Het is speciaal ontworpen voor filterkoffie en is gemaakt om 1 tot 3 kopjes koffie mee te zetten. Het duurt ongeveer 2 tot 4 minuten voordat je je filterkoffie kunt drinken. Een Clever Dripper is gemaakt van hard plastic en heeft een inhoud van 500ML.

Wat heb je nodig om een Clever Dripper koffie te zetten?

De Clever Dripper is écht een makkelijke en snelle filtermethode!  Wel heb je een aantal zaken nodig, om een lekker kopje koffie te kunnen zetten.

Daarnaast heb je natuurlijk koffie en water nodig. Er zijn veel verschillende soorten koffiebonen die je kunt kopen in Nederland. Omdat Clever Dripper een filterkoffie methode is, moet je kiezen voor een filterbranding. Vaak zijn deze koffiebonen lichter gebrand. Daarnaast zorgt gefilterd water of bronwater voor een betere smaak van de koffie.

Clever Dripper 300ml

Hoe werkt een Clever Dripper?

Als je een Clever Dripper wilt gebruiken moet je rekening houden met de verhouding koffie en water, maling van de koffiebonen, temperatuur van het water. Al deze verschillende aspecten kunnen de smaak van de koffie veranderen. Hieronder een ‘standaard’ recept voor twee personen volgens de Clever Dripper zetmethode. 

Stap 4: Start? Ready? GO!

Optie 1: Eerst koffie, dan water.

Plaats de Clever Dripper op de weegschaal en giet 18 gram gemalen koffie in de brewer. Zorg ervoor dat de weegschaal op nul staat. Zodra je het water gaat toevoegen, start je de timer. Giet in totaal 300 gram water. Als al het water is toegevoegd ga je met een lepeltje voorzichtig roeren, zodat alle koffiedeeltjes nat zijn. Je wacht totdat de teller op 2:00 staat, en dan pas plaats je de Clever Dripper op een kannetje of je mok. Je koffie komt eraan!

Optie 2: Eerst water, dan koffie

Plaats je Clever Dripper op de weegschaal en giet 300 gram water in de brewer. Zodra je de gemalen koffie toevoegt, start jij de timer. Als de koffie is toegevoegd, ga je met een lepeltje voorzichtig roeren. Zo zorg je ervoor dat alle koffiedeeltjes nat zijn. Je wacht totdat de timer op 2:00 staat, roer je nog een keertje voorzichtig, en plaats je de brewer op een kannetje. Je zult merken dat met deze manier de koffie veel sneller doorloopt.

Stap 5: Wachten en dan genieten

De Clever Dripper doet zijn kunstje! De koffie is ongeveer doorgelopen rond de 4:00 op de timer. Maar dit is sterk afhankelijk van welke koffiebonen én hoe jij de koffie hebt gemalen. Als het langer duurt, moet je iets grover gaan malen. Is de Clever Dripper te snel, maal de koffie ietsje fijner. Wals de koffie en laat hem eventjes afkoelen. Nu kun je genieten van een heerlijk kopje koffie!😘

Clever Dripper
Clever Dripper

De voor- & nadelen van een Clever Dripper

De voordelen

Perfect voor beginnende filterkoffie drinker.
Het is goedkoop. De standaardprijs is ongeveer 25 euro.
Het is moeilijk om de Clever Dripper kapot te krijgen.
Het weegt bijna niks.
Je hebt geen waterkoker met zwanenhals nodig. Dus ook geen baristaskills voor het opschenken van water.
Je kunt er 500ml koffie per keer mee zetten.
Wordt ook vaak gebruikt om thee mee te zetten.

De nadelen

Het is moeilijk om schoon te maken.
Het is niet de mooiste filtermethode die we hebben.
Weinig variaties in recepten.

Clever Dripper kopen?

Ben je helemaal enthousiast geworden door al deze informatie? Wacht dan niet langer met het kopen van een Clever Dripper! Via onderstaande links kun je een Clever Dripper kopen en heb je hem binnen no-time in huis.

Ow, had ik al verteld dat ‘ie vrij betaalbaar is!? We zijn benieuwd naar jouw recepten! Kom je er niet helemaal uit, stuur ons dan gewoon een berichtje.

De laatste blogposts