Koffie To Go, or not To Go…
Door 2577 Views

Koffie To Go, or not To Go…

Van bedrukte koffiebekertjes tot gerecyclede to-go bekers

Koffie… wie kan er anno 2020 eigenlijk zonder? Wij uiteraard niet! Koffie drinken is voor ons genieten, je smaakpalet verbreden door verschillende koffies te proberen en vooral ontspannen. Maar dat laatste is niet altijd mogelijk. Soms heb je gewoon geen tijd, maar wil je absoluut geen concessies doen aan je koffie. Dan neem je je koffie mee, to go, in een leuk koffiebekertje. Leuk uiteraard, want daar houden we van 😍

Hippe bedrukte koffiebekertjes

Als je ons een beetje hebt gevolgd, weet je dat we van koffie houden. Goede (specialty) koffie, om precies te zijn. Maar naast die goede koffie, speelt onder andere uitstraling en imago ook een grote rol in de koffiebeleving. Uiteraard is dat nogal persoonlijk, maar het gaat vooral om samenhang. Alles moet gewoon kloppen. Mik je op retro, dan verwachten we natuurlijk kitsch servies, houten stoeltjes en een lampenkap met van die franjes. Mik je op modern, dan verwachten we beton, eenvoud, minimalisme en strakke koffiekopjes (zonder oortjes). Als je dus geen tijd hebt om van je koffie te genieten, neem je je koffie mee. Maar wel graag in kartonnen koffiebekers die passen bij de uitstraling van die koffiebar.

Bedrukte koffiebekertjes

Niet zo hip

Zo vanzelfsprekend is dat helaas niet. Regelmatig kom je namelijk vrij simpel bedrukte kartonnen koffiebekertjes tegen, zoals die in onderstaande afbeelding (van links naar rechts Dalston Coffee in Barcelona, Hanso Café in Madrid en Espai Joliu in Barcelona). Gewoon een witte kartonnen koffiebeker waar het logo met een stempel op gedrukt is. Vrij low budget en niet waardig aan de koffie die erin zit. Gemiste kans, als je het mij vraagt!

Simpele bedrukte kartonnen koffiebekers

Wel hip

Gelukkig kan het ook anders en kom je zo af en toe hippe koffiebekers tegen die gewoon strak zijn en volledig passen bij de uitstraling van die koffiebar (van links naar rechts Anne&Max in Arnhem, Five Elephant in Berlijn en Yirga in Breda). Daarmee loop je uiteraard graag door de stad. Zo’n hippe bedrukte koffiebeker mag gezien worden. En zo’n koffiebeker valt gewoon op. Althans, mij vallen ze op. Als ik iemand zie lopen met een opvallend bedrukt koffiebekertje wil ik weten van welke koffiebar die beker is. Want daar wil ik uiteraard ook een koffietje doen!

Hippe bedrukte koffiebekers

Zero waste

Duurzaam, vegan, maatschappelijk verantwoord, maar ook zero waste worden steeds belangrijker. Dat zie je ook in de koffiewereld. Zo kom je bijvoorbeeld steeds vaker herbruikbare koffie to go bekers tegen, gemaakt van gerecycled koffiedik. Koffiebars verkopen deze to go bekers en geven je vervolgens een bepaald percentage korting wanneer je met diezelfde to go beker een volgende keer koffie komt halen. Die trend zie je ook terug in de kartonnen koffiebekers. Ook die zijn tegenwoordig duurzaam en kunnen dus gewoon gerecycled worden.

Kortom, als ondernemer van een koffiebar heb je genoeg om over na te denken. Kies je voor een goedkopere simpele kartonnen koffiebeker? Of ga je helemaal los en laat je je koffiebekertjes compleet op maat bedrukken? Maar bedenk wel, wij koffiedrinkers (je klanten) lopen ermee rond 😉

De laatste blogposts

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.