Wat is Kalita Wave koffie en hoe maak je dat?
Door 4453 Views

Wat is Kalita Wave koffie en hoe maak je dat?

Kalita Wave is een populaire zetmethode. In Nederland zien wij deze zetmethode steeds vaker terug in een gespecialiseerde koffiebar. Het is makkelijk in gebruik, betaalbaar en je kunt er heerlijke koffie mee zetten. Maar hoe maak je een Kalita koffie en waar moet je rekening mee houden? In dit artikel leggen we je uit hoe een Kalita Wave werkt.

Wat is een Kalita Wave?

De Kalita Wave is een filterdrager met een platte bodem waarin drie kleine gaten zitten. Er hoort een speciaal gegolfd filter in en daar herken je de Kalita ook gelijk aan. Bij deze slow coffee methode giet je water op. Door deze platte bodem en de vorm van het papieren filter, zorgt de Kalita Wave voor een mooie gelijke extractie van de koffie tijdens het brouwen. Het gegolfde papieren filter zorgt er tevens ook voor dat het filterbed niet vacuüm trekt. Het water laat zich hierdoor niet ophopen in de koffie en voorkomt zo negatieve smaken (overextractie) in je kopje koffie.

Er zijn drie verschillende soorten Kalita Wave: Glas, RVS of Keramiek. De Kalita Wave is overigens te bestellen in twee maten: #155 en #185. De Kalita Wave #155 is kleiner dan de #185 en ideaal voor één kopje koffie voor één persoon.

Wat heb je nodig?

De Kalita Wave is een eenvoudige manier van het zetten van filterkoffie. Het lijkt een beetje op de Hario V60.

Om koffie te kunnen zetten met een Kalita Wave, heb je de volgende dingen nodig:

Hoe zet je koffie met een Kalita Wave?

Koffie zetten met een Kalita Wave is redelijk eenvoudig. Deze zetmethode is ideaal voor koffiebonen met een flinke body. Voor het zetten van een Kalita koffie gebruiken we 60 gram koffie op 1000 milliliter water.

De voor- & nadelen van een Kalita Wave

Zoals iedere zetmethode heeft ook de Kalita Wave haar voor- en nadelen. Hieronder hebben we deze voordelen en nadelen eenvoudig voor je op een rijte gezet.

De voordelen

Kalita Wave is goedkoop
Eenvoudig schoon te maken
Perfect voor gelijke extractie in je kopje
Een van de eenvoudigste zetmethodes

De nadelen

Je kunt maar 1 of 2 koppen per keer maken
Niet geschikt voor espresso
Je hebt speciale filters nodig

Kalita Wave kopen?

Ben je net als ons fan van de Kalita Wave filterkoffie of ben je helemaal enthousiast geworden door al deze informatie? Wacht dan niet langer met het kopen van een Kalita Wave! Via onderstaande links kun je een Kalita Wave kopen (of de accessoires) en heb je hem binnen no-time in huis.

Ow, had ik al verteld dat ‘ie vrij betaalbaar is!? We zijn benieuwd naar jouw recepten! Kom je er niet helemaal uit, stuur ons dan gewoon een berichtje.

De laatste blogposts