20x de zonnigste koffiebarterrassen van Nederland
Door 4513 Views

20x de zonnigste koffiebarterrassen van Nederland

Met de zon op je gezicht een heerlijk koffietje drinken… Wat wil je nog meer?

Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, willen we maar een ding: het terras op! En dan het liefst met een lekkere kop specialty coffee. Iets lekkers erbij, goed gezelschap naast je en de zon op je gezicht, meer heb je niet nodig. Is het al zo laat? Ach, we bestellen er nog een…

In Nederland hebben gelukkig genoeg koffiebars een terras. Sommige plekjes zijn klein en intiem, terwijl andere juist gezellig groot zijn. Wij hebben de 20 leukste en zonnigste koffiebarterrassen van ons land op een rij gezet. Kleine én grote (20+) plekken, die allemaal een ding gemeen hebben: je kunt er fantastisch goed buiten zitten!

Stuur ons gerust een berichtje als je denkt dat we een koffiebar vergeten zijn ☕

Koffiebars met grote terrassen

1. Capriole Café – Den Haag

Als jij echt een waterrat-speedbootlover-suppenfan bent, dan is er één koffiebar in Nederland waar je zeker naartoe moet: Capriole Café. Een juweeltje van een koffiebar in de Fokkerhaven van Den Haag. Je kunt eerst losgaan op het water, om daarna lekker uit te puffen op het terras. Met een goede kop koffie natuurlijk. Vanaf je plekje op het zonnige terras heb je een geweldig uitzicht op het water. Reserveren is zeker aan te raden, want het is vaak volgeboekt. Mocht er eventjes geen plek zijn, dan kun je altijd genieten van een koffie-to-go op de openbare zitbankjes rondom de haven.

Capriole Café, Fokkerkade 18, Den Haag

https://www.instagram.com/p/BWrUlf7hp_R/?igshid=9o7oyxy1tmg4

2. Gesha Coffeebar – Nijmegen

Als je Gesha zoekt op Google Maps, dan denk je waarschijnlijk: hey, zat hier niet eerst Blommers Bar? Dat klopt inderdaad, maar sinds een paar jaar is deze geweldige locatie aan de Nijmeegse Waalhaven omgetoverd tot Gesha Coffeebar. Ze hebben een groot terras met zitplaatsen aan het water, en heerlijke koffie! Gesha is dagelijks geopend vanaf 09.00 uur. Van donderdag tot en met zondag kun je lekker lang blijven hangen: dan blijven ze voor de borrel open tot 21.30 uur. Van koffie met iets zoets naar wijn met snacks (ze hebben geweldige empanadas), zo doen we het graag!

Gesha Coffeebar, Kaaisjouwerskade 206, Nijmegen

 

3. De Espressofabriek Westergas, IJburg & Zeeburgereiland – Amsterdam

Als er een koffiebar in Amsterdam is met een groot terras, dan is het wel De Espressofabriek. Je kunt deze vinden op drie verschillende locaties in onze hoofdstad: Westergasfabriek, IJburg en Zeeburgereiland. Stiekem is Westergasfabriek onze favoriet (net als die van heel veel Amsterdammers), want het hele park is één groot terras. Bij De Espressofabriek serveren ze koffie van heerlijke koffiebonen uit hun eigen koffiebranderij. Fijn: je kunt er ook terecht voor takeaway-lekkers.

De Espressofabriek, Pazzanistraat 39 (Westergasfabriek), IJburglaan 1489 (IJburg), Roepie Kruizestraat 2 (Zeeburgereiland), Amsterdam

https://www.instagram.com/p/Bwg9QVMh42X/

4. Zwartwit Koffie – Eindhoven

ZwartWit Koffie wordt steeds populairder in Eindhoven, en dat snappen wij! Naast heerlijke koffiebonen van Keen en Sprout Specialty Coffee hebben ze bij ZwartWit ook een zonnig terras. Afhankelijk van de doorloop kunnen ze hier ongeveer 20 mensen op kwijt. Mocht het weer nou omslaan – je weet het maar nooit in ons kikkerlandje – dan zit je binnen ook heel erg gezellig.

ZwartWit Koffie, Victoriapark 7, Eindhoven

https://www.instagram.com/p/CApZ1zHn31C/

5. Coffee Works – Voorburg

Ook in de kleinere steden kun je heerlijke specialty koffie drinken op een fijn terras. Neem nu Coffee Works in Voorburg, een plek waar je je heel welkom en snel thuis voelt. Dit tentje heeft het hippe van een moderne koffiebar uit de grote stad, maar ook het knusse van een klein koffiezaakje uit het dorp. Het grote terras bevindt zich aan de zijkant van het gebouw. Je zit er heerlijk in de zon. Goede specialty koffie drink je hier ook, namelijk die van Friedhats uit Amsterdam.

Coffee Works, Parkweg 56, Voorburg

6. First Things First – Nijmegen

Nog een koffiebar in Nijmegen op een bijzondere plek: First Things First. Deze koffiebar zit in de voormalige Honigfabriek. Je kunt hier met eigen ogen zien hoe de verse koffiebonen worden gebrand in de branderij van Blommers Coffee. Je kunt bij First Things First heerlijk zitten. In deze koffiebar maken ze gebruik van mobiele zitjes, waarbij je een stoeltje of krukje kunt pakken om lekker te kunnen genieten van iets lekkers in de zon. Dit is een plek waar je zomaar wat langer blijft plakken dan je vooraf had gepland.

First Things First, Waalbandijk 14B, Nijmegen

https://www.instagram.com/p/CA7P5kJnjtu/

7. YUSU

YUSU Coffee is een hippe hotspot in Amsterdam-Oost. Buiten is een ruim terras waar je kunt aanschuiven bij houten picknicktafels. De ligging is rustig, maar saai is het er absoluut niet: de gezelligheid kan hier heel wat uurtjes doorgaan! Neem ook eens een kijkje in de koffiebar zelf. Die is werkelijk waar een plaatje. Een mix van Scandinavisch en Marokkaanse interieurstijlen – zo zou je je eigen huisje ook wel willen inrichten.

YUSU Coffee, Andreas Bonnstraat 2, Amsterdam

8. Sprout Coffee Roasters

Een koffiebar in Eindhoven waar we héél graag komen voor de geweldig goede koffie: Sprout Coffee Roasters. Deze koffiebar met koffiebranderij zit op het NRE-terrein, op de hoek van de oude gasfabriek. Een plekje waar je met lekker weer ook heerlijk buiten kunt zitten. Let wel op: je kunt hier alleen in het weekend terecht. Houd de openingstijden goed in de gaten, want die kunnen wekelijks wisselen!

Sprout Coffee Roasters, Gasfabriek 5, Eindhoven

9. Denf Coffee

We blijven nog even in Eindhoven hangen. Ik kan er niets aan doen, er zijn gewoon heel veel leuke koffiebars met fijne terrassen. Een topper met goede koffie is Denf Coffee. Het eerder ietwat saaie Clausplein is helemaal verbouwd tot een rustgevende plek, met zithoekjes voor de shoppende mensen in Eindhoven. Sinds een paar jaar heeft Denf Coffee een hele chille achtertuin. Je kunt in deze gezamenlijke achtertuin zitten met een koffie-to-go, of je ploft lekker neer op het terras.

10. De Koffieschenkerij – Amsterdam

Een terras midden in het centrum van Amsterdam: het lijkt haast onmogelijk. Behalve voor De Koffieschenkerij op de Oudekerksplein. Deze populaire koffiebar heeft een heel groot terras waar veel mensen terechtkunnen. Je hoeft hier niet te reserveren voor een plekje buiten, dus waag een kans en geniet van het nog-nooit-zo-rustige gedeelte van het drukke Amsterdam.

De Koffieschenkerij, Oudekerksplein 27, Amsterdam

https://www.instagram.com/p/B9zv5NDgYcl/

11. Boot Koffie – Amersfoort

De branderij van Boot Koffie staat alweer een tijdje in Amersfoort. Deze branderij is onderdeel van Het Lokaal: een verzamelpunt van lokale ondernemers die met passie voor hun producten werken. Heel mooi om te zien. Naast Boot Koffie is er ook een bakkerij, restaurant, een kleine supermarkt en een héél groot terras om lekker te zitten. Zonnebril op, koffietje voor je neus en je hebt een fantastische middag.

Boot Koffie, Oliemolenhof 90, Amersfoort

12. Coffeelab – Nijmegen

Dagje Nijmegen op de planning? Stap de trein uit en loop meteen naar de overkant. Daar, in een prachtig pand, vind je Coffeelab: een koffiebar van Jeroen Veldkamp. Binnen is het net een groene woonkamer – zo wordt deze koffiebar ook wel liefkozend genoemd – maar buiten is het ook heerlijk vertoeven. Het terras is groot en overzichtelijk. Veel mensen wachten hier op hun trein, maar er zijn net zoveel koffieliefhebbers die hier heel wat uren blijven hangen.

Coffeelab, Van Oldenbarneveltstraat 81, Nijmegen

Koffiebars met kleine terrassen

1.      Roast – Rotterdam

Roast is een klein maar fijn koffietentje in het westen van Rotterdam. Buiten vind je een paar tafeltjes waar je gezellig samen een koffietje kunt drinken. Een perfecte stop van je shopsessie. Behalve het chille terras wil je hier ook komen voor de topservice. Eigenaressen Ellen en Kim weten van elk bezoek een feestje te maken. Niet voor niets is Roast voor veel West-Rotterdammers dé vaste koffiebar. En niet voor niets was dit tentje de favoriete nieuwkomer van 2020-2021.

Roast Rotterdam, Middellandplein 21B, Rotterdam

2.      Single Estate – Den Haag

Wie met lekker weer in Den Haag is, wil zo snel mogelijk de tram pakken richting het Scheveningse strand. Maar blijf eens in de stad en wandel naar Single Estate. Daar geniet je ook van de zon, mét een koffietje, op een knus terras. Klinkt nog beter toch? Deze koffiebar in het Zeeheldenkwartier is een plek waar je komt voor een relaxed momentje en een kletspraatje. De supervriendelijke medewerkers maken het hier helemaal naar je zin.

Single Estate Coffeebar, Piet Heinstraat 15, Den Haag

3.      Chatwick Coffee Roasters – Breda

Chatwick Coffee Roasters zit nog helemaal niet zo lang in Breda, maar veel Bredanaars hebben dit knusse koffietentje al gedoopt tot hun vaste koffieadresje. Het is de enige koffiebar in Breda met eigen branderij. Buiten staan een aantal tafeltjes waar je gezellig kunt aanschuiven. Het grootste gedeelte van de dag zit je hier in de zon. Lekker hoor! Een fijne plek om onder het genot van een koffietje (en een pastry – geloof me, die wil je proberen) een beetje mensen te kijken en bij te kletsen met je koffiedate.

Chatwick Coffee Roasters, Nieuwe Ginnekenstraat 22, Breda

4.      Lucifer Coffee Kleine Berg – Eindhoven

Ze zijn een begrip in de Nederlandse specialty coffee scene: Lucifer Coffee. Hier werken ze namelijk met de allerbeste bonen van de wereld. Hun branderij zit op de Bleekweg in Eindhoven. Loop je zo’n 10 minuten naar het westen, naar de Kleine Berg, dan kom je hun ‘proeflokaal’ tegen. Mét fijn terras. Hier zit je fijn beschut onder de grote parasols. Wie wil, schuift er lekker onder vandaan en drinkt z’n koffie op het terras in het zonnetje.

Lucifer Coffee, Kleine Berg 47, Eindhoven

5.      Tigershark Coffee – Scheveningen

Toegegeven: in Scheveningen barst het nu niet bepaald van de koffiebarretjes. Als je er bent, moet je echt even naar Tigershark. Of nou ja, even… Op hun kleine, gezellige terras zit je zomaar heel wat uurtjes in de zon te genieten. Het is een rustig plekje met het strand om de hoek. Er hangt een lekkere surfvibe. Laidback, met de zon op je gezicht, het strand op 5 minuten lopen… Zijn we nou in Scheveningen of ergens in een Australisch kustplaatsje?!

Tigershark Coffee, Badhuisstraat 114, Scheveningen

6.      Dagger Coffee Zijdebalen – Utrecht

Dagger Coffee in het Utrechtse Zijdebalen is de trots van eigenaresse Dagmar Geerlings, meervoudig top 3-finalist van de Dutch Barista Championship. Een geweldig mooi pandje met ervoor een klein, maar gezellig (en zonnig!) terras. Leuk: er worden hier regelmatig trainingen gegeven. Zoals een basis-baristatraining of een latte art-workshop. Check regelmatig hun agenda en schrijf je op tijd in als je mee wil doen.

Dagger Coffee, Zijdebalenstraat 2, Utrecht

7.      Friedhats FUKU Café – Amsterdam

Friedhats FUKU Café is een lekker eigenzinnige koffietent in Amsterdam, in Bos en Lommer. Het brouwen en serveren van de koffie wordt hier gedaan, het branden van de koffiebonen in de Houthavens. Hier staat Nederlands baristakampioen Lex Wenneker aan het roer. Goede koffie gegarandeerd dus ???? Ga lekker bij hen buiten zitten en proef al het heerlijks dat Lex en zijn team voor je neerzetten. Geloof ons, dat wil je!

Friedhats FUKU Café, Bos en lommerweg 136, Amsterdam

8.      Sip First – Breda

De grootste koffieliefhebbers van Breda strijken allemaal neer op het terras van Sip First. Deze koffiebar zit in de gezellige Sint Janstraat. Voor het pand staan meerdere tafeltjes met stoelen, waarbij je het grootste gedeelte van de dag zon hebt. Lekker mensen kijken, met een goede kop koffie voor je neus en in de middag een lunch (de lunchkaart is hier top!). Meer heb je niet nodig, toch?

Sip First, Sint Janstraat 24, Breda

 

De laatste blogposts

Populaire producten

Sage The Barista Express

Sage The Barista Express

Sage The Barista Express is de eerste koffiemachine van Sage met ingebouwde bonenmaler, dosering en extractie. Perfect voor beginners en experts.

Op voorraad
729,90
Moccamaster KGB Select Forest Green

Moccamaster KBG Select

De Moccamaster KBG Select doet door z'n retro looks denken aan een oldschool koffiezetapparaat. De smaak van de koffie is echter van topklasse.

Op voorraad
219,00259,00
Fellow Stagg EKG White

Fellow Stagg EKG – Wit

De Fellow Stagg EKG is dé perfecte elektrische waterketel voor iedere (thuis)barista. Tot op de graad nauwkeurig. En in maagdelijk wit.

Op voorraad
162,50
Chemex Classic Coffee Maker - 6 kops

Chemex Classic Koffiemaker 6 kops

De Chemex Classic Koffiemaker 6 kops is de meest populaire variant. Perfect voor 4 tot 6 koppen koffie per keer.

Op voorraad
41,95
Hario V60 Buono 1.2L Zilver

Hario V60 Buono 1.2L – Zilver

De Hario V60 Drip Kettle Buono is de ideale waterketel voor filterkoffie. Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron. Perfect voor de beginner.

Nog maar 1 op voorraad
47,95
Clever Dripper 500ml

Clever Dripper 500 ML

De Clever Dripper 500ml Large is de grote variant. Geschikt voor 2 - 4 kopjes. Een van de eenvoudigste zetmethodes. In grijs, sepia of transparante kleur.

Op voorraad
24,9530,00
AeroPress - Original

Aeropress Coffee Maker

Verse filterkoffie met één duw! De AeroPress Coffee Maker is de ideale filter zetmethode voor thuis. Geschikt voor 1 tot 2 kopjes per keer.

Op voorraad
33,50
AeroPress Clear

AeroPress Clear

De AeroPress Clear. Dezelfde gepatenteerde techniek, nu in een kristalhelder transparant jasje, verkrijgbaar in diverse kleuren.

Op voorraad
58,9560,00
Comandante C40 MK4 - American Cherry

Comandante C40 MK4 – American Cherry

De nieuwste Comandante C40 MK4 Nitro Blade handmolen, in een American Cherry kleur. Standaard geleverd met een glazen en een plastic potje.

Uitverkocht
249,00
Acaia Lunar 2021 Black

Acaia Lunar 2021

De Acaia Lunar, hetzelfde strakke en stijlvolle ontwerp, maar nu in een kleiner en compacter formaat. Verkrijgbaar in Zwart, Zilver of Wit.

Op voorraad
300,00
Comandante C40 MK4 - Liquid Amber

Comandante C40 MK4 – Liquid Amber

De nieuwste Comandante C40 MK4 Nitro Blade handmolen, in een Liquid Amber kleur. Standaard geleverd met een glazen en een plastic potje.

Op voorraad
249,00
Hario V60 02 glazen dripper VDG-02B

Hario V60 Glazen Dripper 02 – VDG-02B

Deze Hario V60 dripper is uitgevoerd in glas en afgewerkt met een zwart plastic voet en houder. Maat 02, dus geschikt voor 2-4 kopjes.

Op voorraad
21,00