Door Sam 1436 Views

12x De zonnigste koffiebar terrassen van Nederland

Zon, koffie, terras en coronaproof! Wat wil je nog meer?🌞

Hoera! Vanaf 1 juni is mag het eindelijk weer: het terras op!😎 Nooit eerder snakten we zo massaal naar een lekker kopje koffie op het terras. Laat de eerste slok koffie dan zijn op het terras bij een van de specialty coffeebars van Nederland. Wie ziet zichzelf al helemaal zitten op het terrasje met koffie en iets lekkers?

Om te beginnen is de ene koffiebar beter gebouwd op een anderehalvemeterinrichting dan de andere. Hoe gaat het eruitzien, een terrasje pakken in deze 1,5 meter samenleving? Dat is overal anders! Blijf daarom altijd goed opletten, communiceer met elkaar en heb ietsjes langer geduld. Voor iedereen is het een grote aanpassing, de ondernemers leren doorgaans, en zullen zich altijd blijven inzetten voor de veiligheid van anderen. Nu dit gezegd te hebben…Gaan we genieten in het zonnetje en je eerste kopje koffie op het terras! Welke koffiebars hebben eigenlijk een groot terras (waar minstens 20 mensen kunnen zitten)?

Onderstaande koffiebars met een groot terras!

In de onderstaande lijst staan een aantal specialty coffeebars vermeld die per 1 juni open zijn. Stuur ons gerust een berichtje als je denkt dat wij een koffiebar vergeten zijn. ☕😎

1. Capriole Café – Den Haag

Als jij echt een waterrat-speedbootlover-suppenfan bent, dan is er maar één koffiebar in Nederland waar je moet zijn geweest. In de Fokkerhaven van Den Haag staat een juweeltje van een koffiebar: Capriole Café. Reserveren is zeker aan te raden, want vaak is het terras vol geboekt. Mocht er eventjes geen plek zijn kun je altijd genieten van een koffie-to-go rondom de haven en zijn openbare zitbankjes.

2. Gesha Coffeebar – Nijmegen

Gesha Coffeebar is een enkele weken voor de coronacrisis geopend! Als je Gesha zoekt op Google Maps, denk je waarschijnlijk: Hey, zat hier niet eerst Blommers Bar? Ja dat klopt, maar sinds januari is deze geweldige locatie aan het water omgetoverd tot Gesha Coffeebar. Ze hebben een groot terras met zitplaatsen aan het water, en heerlijke koffie! Dagelijks geopend vanaf 09:00, en donderdag tot en met zondag, blijven ze voor de borrel tot 21:30 open.

3. Da Silva Espressobar – Den Bosch

Da Silva Espressobar is de enige koffiebar met een groot terras in Den Bosch. Het terras bevindt zich aan het De Dieze en er is altijd zon! Het is sowieso een hele leuke wijk om eens te bezoeken, omdat het een combinatie is tussen industrieel, kunst en hippe restaurants.

4. Espressofabriek Westergas, IJburg & Zeeburgereiland – Amsterdam

Als er een koffiebar in Amsterdam is met een groot terras is het wel De Espressofabriek. Je kunt deze vinden op drie verschillende locaties in Amsterdam, waarvan Westergas de favoriet is, want het hele park is een groot terras. Ze zijn open voor take-away en terras en serveren heerlijke koffiebonen uit hun eigen koffiebranderij.

5. Zwart Wit Koffie – Eindhoven

Zwart Wit Koffie wordt steeds populairder in Eindhoven, en dat snappen wij! Naast heerlijke koffiebonen van Keen en Sprout Specialty Coffee heeft Zwart Wit een zonnig terras. Afhankelijk van de doorloop kunnen ze ongeveer 20 mensen kwijt op het terras. Daarnaast heeft Zwart Wit iets nieuws: picknick mandjes! Neem je bestelling in een picknickmandje mee naar het park tegenover en geniet op een kleedje van je kopje koffie!

6. Coffee Works – Voorburg

Ook in de kleinere steden kun je heerlijke specialty koffie drinken. Neem nu Coffee Works in Voorburg met een fijn terras. De ingang bevindt zich namelijk aan de voorkant van het gebouw en het grote terras bevindt zich aan de zijkant van het gebouw. Ideale scheiding in deze periode. Ze verkopen specialty koffie van Friedhats uit Amsterdam.

7. Yirga – Breda

Een koffiebar om zeker niet te vergeten is Yirga in Breda. Het terras bevindt zich aan de andere kant van de weg en heeft een heerlijk avond zonnetje. Mocht het te vol zijn buiten en binnen, kun je ook altijd nog een koffie-to-go bestellen en richting het stadspark wandelen.

8. First Things First – Nijmegen

Een andere koffiebar in Nijmegen op een bijzondere plek is First Things First. Naast het feit dat je letterlijk mee kunt kijken hoe de verse koffiebonen worden gebrand in de branderij van Blommers Coffee, kun je ook genieten van het Honig Complex. In deze koffiebar maken ze gebruik van mobiele zitjes, waarbij mensen dus een stoeltje en krukje kunnen pakken om lekker te kunnen genieten van iets lekkers in de zon.

9. Denf Coffee & Yellow Monkey – Eindhoven

Wie heeft de nieuwe achtertuin van Yellow Monkey & Denf Coffee al gezien? Het saaie Clausplein is helemaal verbouwd tot een rustgevende plek met zithoekjes voor de shoppende mensen in Eindhoven. Je kunt zowel plaatsnemen op het terras van Yellow Monkey of Denf Coffee, of je neemt plaats in de gezamelijk achtertuin met een koffie-to-go.

10. De Koffieschenkerij – Amsterdam

Een terras, midden in het centrum van Amsterdam, lijkt mij vrijwel onmogelijk. Behalve voor De Koffieschenkerij op de Oudekerksplein, die hebben een heel groot terras waar veel mensen terecht kunnen. Je hoeft hier alsnog niet te reserveren voor buiten, dus gok een kans en geniet van het nog-nooit-zo-rustige gedeelte van Amsterdam.

11. Boot Koffie – Amersfoort

De branderij van Boot Koffie staat tegenwoordig alweer een tijdje in Amersfoort. Deze branderij is onderdeel van Het Lokaal. Dit is namelijk een verzamelpunt van lokale ondernemers die met passie voor hun producten werken. Naast Boot Koffie is er ook een bakkerij, restaurant, een kleine supermarkt en een heel groot terras!

12. Coffeelab – Nijmegen

Tegenover het station van Nijmegen staat een prachtig pand met daarin een koffiebar van Jeroen Veldkamp. Het terras is groot en overzichtelijk, perfect om te wachten op de trein of juist om de dag rustig te beginnen.

Nog even de spelregels

  • Per horecagelegenheid mogen maximaal 30 mensen naar binnen.
  • Het personeel zal controlegesprekjes voeren om te checken of je geen coronagerelateerde klachten hebt.
  • Buiten op de terrassen geldt dat er zo veel mensen mogen zitten als er aan tafels passen, mits ze anderhalve meter afstand houden.
  • Er mogen volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) 2 mensen aan een tafel binnen 1,5 meter van elkaar zitten, of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat.
  • Als je bij elkaar in huis woont hoef je ook geen anderhalve meter afstand te houden, ieder ander moet dat wel.
  • Menukaart, stoelen en tafels worden grondig gereinigd als gasten weggaan.
  • Moet je naar het toilet? Dan krijg je te maken met de regels die binnen gelden, en dat betekent dat je alleen naar de wc mag als er minder dan 30 mensen binnen zijn én je geen gezondheidsklachten hebt.

 

De laatste blogposts

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.