Prinsjesdag met koffie in Den Haag ๐Ÿ‘‘
Door 2744 Views

Prinsjesdag met koffie in Den Haag ๐Ÿ‘‘

Dag 17: Den Haag

Vandaag is het Prinsjesdag in Den Haag en wie is er ook? Koffietje.nl… en de rest van de regering ๐Ÿ‘‘. En wie hebben wij sneaky zien vertrekken in de auto? Beatrix! Super toevallig! We waren namelijk op weg naar Scheveningen om Den Haag te ontvluchten… Okรฉ, doet er niet toe! We beginnen vandaag iets later dan gisteren, om 10 uur, want in Den Haag begint alles blijkbaar later ๐Ÿคจ. We bezoeken BOON en Kaafi in de stad en laten dan de drukte in Den Haag snel achter ons, om af te sluiten bij Tigershark en The Shore in Scheveningen.

Koffiebar #55: Koffiebranderij BOON

Koffiebranderij BOON bestaat sinds 2011 en richt zich op het branden en verkopen van koffiebonen. Nu bijna 8 jaar later verkopen Lianne en Ad (eigenaren en getrouwd) koffiebonen uit 13(!) verschillende landen. Zo’n 2 jaar geleden hebben ze de koffiebar verbouwd, en heeft de Giessen W6 plaatsgemaakt voor een W15A, het grote broertje. Ook wordt hier altijd de eerste zaterdag van de maand een ”open branding” met lezing gegeven voor mensen die meer willen leren over koffie. Na een heerlijke espresso (ik had de zomerblend, die ze ieder jaar zelf maakt) en een fijn gesprek met Lianne, vertrekken we naar de overkant van de straat. Daar ligt Kaafi.

Koffiebar #56: Kaafi

Kaafi is ontzettend populair in Den Haag, en dat wordt meteen duidelijk als je deze koffiebar binnenstapt. Het interieur is strak, modern en oogt zelfs luxueus door de zwart kleuren en koperen accenten. De koffie komt bij Square Mile Coffee Roasters uit Londen vandaan, maar soms vind je er ook koffiebonen van Shokunin uit Rotterdam. Ook valt op dat er niet bespaard is op apparatuur. De filterkoffie wordt namelijk volledig automatisch gezet op 2 machines tegelijk. Waarom? Zodat de barista minder tijd bezig is met koffie en zo net iets meer aandacht aan de klanten kan geven. Jammer genoeg hebben wij dat laatste niet helemaal gemerkt. Misschien een volgende keer terug?

Kaafi Den Haag

Koffiebar #57: Tigershark

“Ben je al eens bij Tigershark geweest in Scheveningen?”, “Ken je Vinnie van Tigershark?”, “Wist je dat het logo van Tigershark en FUKU door dezelfde man zijn ontworpen?” of “Je moet Tigershark bezoeken tijdens je koffiemarathon”. Ja mensen, de hints zijn duidelijk! We gaan naar Scheveningen. Okรฉ, bedankt voor de vele tips! En… wat een leuke koffiebar! Je stapt echt binnen in een superhip koffietentje, gevuld met jonge mensen die bijna alleen maar over surfen praten, midden in Scheveningen. Wie had dat gedacht!?

Vinnie Zwaan, de eigenaar, is Tigershark zo’n 1,5 geleden begonnen, nadat hij onder andere bij Coffee Works in Voorburg heeft gewerkt.ย  Je vindt er verschillende soorten koffie en koffiebonen van onder andere Five Elephant uit Berlijn, White Label uit Amsterdam of Skokunin uit Rotterdam. We bestellen een espresso en een filterkoffie. De koffie is heerlijk en de vibe super chill! Dat kan haast ook niet anders in deze koffie- & surfspot.

Koffiebar #58: The Shore

Nu we toch in Scheveningen zijn, kunnen we net zo goed het 2e koffiebarretje van Scheveningen bezoeken. Jazeker, Scheveningen heeft twee specialty koffiebars ๐Ÿ˜ฒ! Deze combinatie hebben we nog niet eerder gezien in Nederland. Het is namelijk een koffiebar รฉn surfschool in รฉรฉn. De koffie komt ook hier weer bij Roast Factory uit Den Haag vandaan. Roald bestelt een espresso en vindt hem OK, niet super, tikkeletje uit balans. Maar voor een koffie op het strand is dit echt wel goed! Na het koffietje verlaten we snel het strand. Het waait namelijk te hard en dat is niet goed voor Roald’s kapsel ๐Ÿคฃ. Nog even snel een vers visje eten en we zijn weg! Op naar dag 18!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.