Coffee Safari: 10x Goede koffie in Utrecht
Door 3228 Views

Coffee Safari: 10x Goede koffie in Utrecht

Is koffie drinken de rode draad van een weekendje weg? Dan past de Utrechtse Coffee Safari helemaal bij jou! Het is een initiatief van een aantal ondernemers in Utrecht, die een route hebben uitgestippeld met de leukste koffiebars van Utrecht.

Hoe werkt het en wie doen er mee?

Met deze Coffee Safari drink jij nooit meer slechte koffie! De zoektocht brengt je op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Je wijkt af van de standaard route en komt in verschillende wijken van Utrecht zoals de Rivierenbuurt, Kanaleneilanden, Tuinwijk en hartje Centrum.

Het koffiekaartje
Je kunt de oranje koffiekaart ophalen bij een van de deelnemende koffiebars. In totaal zijn er tien verschillende en unieke koffiebars die meedoen met de Coffee Safari. Het is de bedoeling dat je bij elke koffiebar vraagt om een stempel, nadat je langs bent geweest. En nee, dit hoeft niet allemaal op één dag. Aan het einde van jouw safari staat er een verrassing op je te wachten. Een soort van cadeautje, omdat jij de BIG10 (🦁☕🐘) hebt gespot!

Deelnemende koffiebars

Stuk voor stuk zijn deze koffiebars geweldig, want elke koffiebar is anders. De ene koffiebar is super populair onder de toeristen, terwijl de andere koffiebar zichzelf niet zomaar prijsgeeft aan de menigte. Vanuit het centrum naar een bedrijventerrein en weer terug. Je kunt oog in oog staan met de eigenaren óf met de (vaak leuke) barista’s die vaak meer informatie geven over de koffie die je drinkt. Het is heel divers, maar één ding is zeker: alle koffiebars hebben specialty coffee!

30 ML Coffee Roasters
Zadelstraat 11
3511 LR Utrecht
OHØJ Coffee
Rijnlaan 27
3522 BB Utrecht
The Village Coffee & Music
Voorstraat 46
3512 AP Utrecht
Rocking Chair Coffee
Willem van Noortstraat 88
3514 GG Utrecht
Koffie & Ik
Vleutenseweg 169
3532 HC Utrecht
Koffie Leute Brauhaus
Westerkade 30
3511 HC Utrecht
‘t Koffieboontje
Oudegracht 92
3511 AV Utrecht
Nordkapp Coffee
Europalaan 2B
3526 KN Utrecht
Blackbird Coffee & Vintage
Oudegracht 222
3511 NT Utrecht
Dagger Coffee
Europalaan 500
3526 KS Utrecht
Dagger Coffee Utrecht

Sám’s ervaring

De Coffee Safari is een leuke manier om Utrecht te leren kennen. Het kost je wat tijd en energie, maar ik ben nu wel op plaatsen geweest waar ik normaal nooit zou komen. Het is interessant te zien hoe 10 verschillende eigenaren hun passie voor koffie uitdragen. Bij een paar koffiebars draait het écht alleen om de koffie, zoals bijvoorbeeld bij Ohøj Coffee Roasting, Nordkapp Coffee en Blackbird Coffee. Bij andere koffiebars draait het meer om de sfeer, zoals bij Koffie Leute Brauhaus, ‘t Koffieboontje en 30ML. Persoonlijk hou ik meer van koffiebars waarbij de focus écht op koffie ligt. Dus ik was enorm fan van Ohøj. Mijn laatste koffiebar was Blackbird Coffee en dat is een prima afsluiting. Er staan daar namelijk twee super lieve eigenaren! (PS: Ik heb Utrecht 3x bezocht om de Coffee Safari te voltooien)

Honger!?

Heb je na het drinken van al die koffie’s in Utrecht trek gekregen? Check dan even de ontbijt of lunch hotspots op When in Utrecht. De meiden daar weten namelijk precies waar je moet zijn! Aanrader dus, vooral na zo’n drukke dag.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.